Home » Noutăţi. Новости » 40 de tone de mere autohtone au fost reţinute de vameşii din Federaţia Rusă
40 de tone de mere autohtone au fost reţinute de vameşii din Federaţia Rusă

40 de tone de mere autohtone au fost reţinute de vameşii din Federaţia Rusă

Distribuie articolul:

Vameşii din Smolensk au reţinut, la trecerea frontierei ruso-belaruse, două camioane care transportau 40 de tone de mere moldoveneşti, transmite agenţia rusă de ştiri Interfax.

„La trecerea frontierei de stat a Federaţiei Ruse, vameşii din Smolensk au reţinut două camioane care aparţin transportatorilor din Belarus şi în care, conform documentelor prezentate, se aflau mai mult de 30 de tone de produse lactate fabricate în Belarus şi destinate exportului în Federaţia Rusă”, a declarat Vladimir Safonov, inspectorul principal de stat al vămii Smolensk.

În ambele cazuri, în calitate de expeditor al mărfii, figurează o companie înregistrată în Minsk, iar în calitate de beneficiar – o întreprindere înregistrată în Smolensk.

În timpul controlului fizic al camioanelor, s-a descoperit că, în loc de produse lactate, se intenţiona importul în Federaţia Rusă a 40 de tone de mere, ţara de origine fiind Republica Moldova, conform etichetelor de pe ambalaj, a spus Safonov. Marfa a fost reţinută.

El a menţionat că recent, a mai fost curmată o tentativă de import a merelor, camuflate sub lactate. Doar că atunci era vorba de mere din Polonia.

Distribuie articolul: