Home » Noutăţi. Новости » Agricultorii vor să blocheze drumurile naţionale
Agricultorii vor să blocheze drumurile naţionale
Poză-simbol: Protestul agricultorilor în Franţa Sursă: uk.businessinsider.com

Agricultorii vor să blocheze drumurile naţionale

Distribuie articolul:

Asociaţiile agricultorilor din Ștefan Voda şi Sîngerei anunță că vor bloca traseele naționale dacă Parlamentul va adopta majorarea impozitului funciar.

Alexandru Slusari, preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli “Uniagroprotect”, a anunţat că a a primit un apel de la asociaţiile producătorilor agricoli din Ştefan Voda şi Sîngerei, prin care a fost anunţat că agricultorii vor să recurgă la proteste.

„Aceste organizaţii m-au anunţat că îşi rezervă dreptul de a bloca traseele naţionale în cazul în care impozitul funciar majorat va fi votat în a doua lectură în Parlament. Agricultorii din aceste asociaţii consideră că este absolut imoral să fie majorată povara fiscală asupra fermierilor în condiţiile în care anul 2015 a fost unul de criza profundă pentru agricultori, cu scumpiri drastice la resursele necesare producerii agricole, dublarea dobînzilor la credite, neachitarea masivă a subvenţiilor, neaprobarea mai multor legi din aşa numitul pachet agricol, seceta excesivă pentru culturile agricole de grupa doua şi căderea semnificativă a preţurilor la o mare parte din produsele agricole în perioada ianuarie-martie 2016”, a declarat Alexandru Slusari.

Asociaţiile de agricultori propun majorarea accizelor la ţigări, în locul majorării impozitului funciar.

Recent, asociațiile naţionale ale agricultorilor şi-au arătat nemulţumirea față de intenția autorităților de a majora impozitul funciar cu 15%. Asociațiile “Uniagroprotect”, “Moldova-Fruct”, Federaţia Naţională a Agricultorilor din Moldova “AGROinform” şi Federația Națională a Fermierilor din Moldova au anunţat că sînt contra majorării impozitul funciar pentru producătorii agricoli şi că ar putea recurge la acţiuni de protest.

Distribuie articolul: