Home » Noutăţi. Новости » Ajutor de criză de până la 100 000 Euro pe fermă în Ungaria!
Ajutor de criză de până la 100 000 Euro pe fermă în Ungaria!

Ajutor de criză de până la 100 000 Euro pe fermă în Ungaria!

Distribuie articolul:

Ungaria a notificat la Comisia Europeană și a obținut aprobare pentru o listă lungă de ajutoare pentru întreprinderi mici, mijlocii, mari, inclusiv exploatații agricole. Ajutorul acordat unei ferme din țara Ungaria este de maxim 100.000 de euro, confirmă un document al Comisiei Europene.

Comisia Europeană a aprobat o schemă maghiară în valoare de aproximativ 99 de milioane EUR pentru a sprijini sectorul agroalimentar, sectorul pescuitului și al acvaculturii, sectorul forestier și de gestionare a vânatului (vânătoare) în contextul epidemiei de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 19 martie 2020 și modificat la 3 aprilie 2020 și 8 mai 2020.

Sprijinul se va acorda sub formă de granturi și va fi accesibil întreprinderilor de toate mărimile care își desfășoară activitatea în aceste sectoare. Scopul schemei este să răspundă nevoilor de lichidități ale acestor întreprinderi, pentru a le ajuta să își continue activitățile în timpul epidemiei și după aceea. Se estimează că aproximativ 15 000 de întreprinderi vor beneficia de acest sprijin. Comisia a constatat că schema maghiară respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutoarele nu depășesc 120 000 EUR pe întreprindere activă în sectorul pescuitului și acvaculturii și 100 000 EUR pe întreprindere activă în domeniul producției primare de produse agricole, precizează comunicarea Comisiei Europene transmisă nouă.

Nu e singura schemă de ajutor, la aceasta se adaugă alte scheme de ajutor, alte sume, notificate de Ungaria, menite să sprijine întreprinderile afectate de epidemia de coronavirus și aprobate de Comisia Europeană, de o parte din aceste ajutoare beneficiind și fermierii maghiari.

Distribuie articolul: