Home » Noutăţi. Новости » Cel mai mare producător de ulei din țară își sistează temporar activitatea
Cel mai mare producător de ulei din țară își sistează temporar activitatea

Cel mai mare producător de ulei din țară își sistează temporar activitatea

Cel mai mare producător de ulei din Republica Moldova, S.A. „Floarea Soarelui”, a fost plasat în carantină pe un termen de două săptămâni.

Asta după ce, șase angajați au fost testați pozitiv la noul coronavirus. O decizie în acest sens a fost aprobată, ieri 13 aprilie, la ședința Comisiei Municipale pentru Situații Excepționale din Bălți. De cealaltă parte, administrația combinatului consideră decizia comisiei drept una pripită și nejustificată.

Potrivit hotărârii, toți angajații combinatului, cu excepția persoanelor care răspund de securitatea și procesul tehnologic, vor fi plasați în regim de autoizolare la domiciliu.

Între timp, administrația întreprinderii S.A. „Floarea Soarelui” va elabora un plan pentru lichidarea focarului de infecție COVID-19. Acesta va fi coordonat cu Centrul de Sănătate Publică Bălți și Comisia pentru Situații Excepționale Bălți.

Într-un comunicat de presă, S.A. „Floarea Soarelui” informează că angajații infectați cu noul coronavirus au fost izolați și urmează cursul necesar de tratament, iar cei care au intrat în contact cu aceștia sunt plasați în carantină.

„Din peste 600 dintre angajații noștri, 145 au trecut testul și s-a dovedit a fi negativ. Acești 145 de oameni ar putea asigura munca „Floarea Soarelui”, care este o întreprindere strategică în ceea ce privește asigurarea securității alimentare a țării. Mai mult, intenționăm să efectuăm testări ale altor angajați în viitorul apropiat, care ar putea fi, de asemenea, incluși în procesul de producție. S.A. „Floarea Soarelui” regretă că Comisia nu a acordat atenție nici argumentelor noastre, nici specificului întreprinderii, nici asigurărilor noastre prin care ne asumăm responsabilitatea să asigurăm întreprinderea cu tot necesarul pentru producere cu respectarea normelor, specifice pentru perioada în care ne aflăm. În rezultat, efectele social – economice pot fi destul de simțite de cetățeni, inclusiv poate fi majorat prețul unui produs atât de necesar ca untul, pentru că se va recurge la înlocuirea acestuia cu un produs mai scump importat”, se arată în comunicat.