Home » Noutăţi. Новости » Continuă evaluarea prejudiciilor cauzate de ploile din 8 iunie: Sute de hecatre din raioanele Ungheni și Soroca, distruse
Continuă evaluarea prejudiciilor cauzate de ploile din 8 iunie: Sute de hecatre din raioanele Ungheni și Soroca, distruse

Continuă evaluarea prejudiciilor cauzate de ploile din 8 iunie: Sute de hecatre din raioanele Ungheni și Soroca, distruse

Distribuie articolul:

Subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații Urgență continuă să evalueze prejudiciile cauzate de ploile înregistrate pe 8 iunie. În urma precipitațiilor abundente, mai multe localități din raioanele Ungheni și Soroca au fost afectate.

În satul Pârlița, raionul Ungheni precipitațiile au afectat 92 de hectare de floarea soarelui și 299 de hectare de porumb, iar în localitatea Todirești din același raion, ploaia a distrus 21 de hectare de livezi.

Condițiile meteo nefavorabile au adus prejudicii și în satul Dubna din raionul Soroca, unde ploaia și grindina au afectat 97 de hectare de livezi.

La fața locului, în toate localitățile afectate lucrează Comisiile pentru situații excepționale care urmează să evalueze pagubele materiale.

Pagube au fost înregistrate și în raioanele Căușeni, Florești și localitățile din centrul țării. Spre exemplu, la Ialoveni, gheața s-a așternut într-un strat vizibil pe trotuarele din localitate și a distrus arbori, pomi fructiferi și grădinile gospodăriilor.

Și în următoarele zile sunt prognozate ploi, dar maximele rămân generoase, de până la 27 de grade.

Distribuie articolul: