Home » Noutăţi. Новости » Cotele de export în UE pentru strugurii, prunele și cireșele moldovenești vor fi majorate
Cotele de export în UE pentru strugurii, prunele și cireșele moldovenești vor fi majorate

Cotele de export în UE pentru strugurii, prunele și cireșele moldovenești vor fi majorate

Distribuie articolul:

Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii de masă, prunele și cireșele moldovenești. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Deciziei Comitetului de asociere în Configurația Comerț Republica Moldova – Uniunea Europeană de actualizare a anexei XV la Acordul de Asociere, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014.

Agricultorii din Republica Moldova vor putea exporta în UE cantități mai mari de struguri, prune și cireșe, fără a achita taxele vamale. Țara noastră va beneficia de cote tarifare suplimentare, cu o majorare de 50% față de volumul actual pentru struguri și prune și o nouă cotă fără taxe vamale pentru cireșe – de 2 000 tone.

Totodată, vor fi majorate volumele de declanșare pentru grâu, orz, porumb și cereale prelucrate, precum și cota la alcoolul etilic.

La rândul său, Republica Moldova va majora treptat volumul contingentelor tarifare pentru mărfurile originare din UE în cazul cărnii de porc și de pasăre, produselor lactate și zahărului.

Distribuie articolul: