Home » Noutăţi. Новости » Fermierii moldoveni renunţă la protestul programat pentru astăzi
Fermierii moldoveni renunţă la protestul programat pentru astăzi
Alexandru Slusari, Președintele Asociaţiei „UniAgroProtect”.

Fermierii moldoveni renunţă la protestul programat pentru astăzi

Distribuie articolul:

Fermierii moldoveni au renunţat la protestul programat pentru ziua de astăzi (19 octombrie 2015). Acţiunea urma să aibă loc începând cu ora 11:00, fermierii anunţând că vor reveni în faţa Guvernului, nemulţumiţi de faptul că nu au primit încă subvenţiile care trebuiau achitate pentru anul 2014. Unul din reprezentanţii asociaţiilor de fermieri, preşedintele „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, a explicat însă motivul.

Anterior, Slusari declara că producătorii vor relua protestele, fiind nemulţumiţi de faptul că statul nu achită datoriile pe care le are faţă de ei. Manifestaţiile nu vor avea însă loc, agricultorii moldoveni urmând să aibă o întrevedere cu premierul Valeriu Streleţ.

Alexandru Slusari a precizat că protestul a fost amânat în urma unui apel al prim-ministrului Valeriu Streleţ. „După ce agricultori cu datorii la subvenţiile ce ţin de anul 2014 au anunţat protestul de luni, vineri seara am fost contactaţi de către prim-ministru. Dumnealui a solicitat întrevederea cu reprezentanţii fermierilor. După mai multe discuţii telefonice, producătorii agricoli au acceptat amânarea protestului de luni şi întâlnirea cu prim-ministrul Streleţ, care va avea loc luni, la ora 12:00”, a anunţat Slusari.

Premierul Valeriu Streleţ declara, la începutul lunii septembrie, că statul nu mai are restanţe faţă de fermieri în ceea ce ţine de subvenţionarea pentru anul 2014 şi a menţionat că şi compensaţiile pomicultorilor vor fi alocate mai târziu.

Pomicultorii sunt îngrijoraţi de faptul că nu ştiu dacă vor fi operate modificări la buget prin care să fie prevăzută alocarea a 45 milioane de lei pentru compensaţii.

www.realitatea.md

Distribuie articolul: