Sursă foto: ziarulnational.md

Mai puţine sucuri şi conserve decât în prima jumătate a anului 2014

9,316 milioane litri – acest este volumul de sucuri de legume şi fructe care a fost produs în Republica Moldova în prima jumătate a anului 2015, ceea ce constituie cu 15,7 la sută mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

S-a micşorat, cu 74,8 la sută, şi producţia de conserve din fructe şi legume – până la 3,288 mii tone.

În acelaşi timp, volumul fructelor prelucrate şi conservate a crescut până la 2046,4 t, de 2,8 ori mai mult comparative cu ianuarie-iunie 2014.

Sursă foto: madein.md
Sursă foto: madein.md

În expresie valorică, indicatorii prelucrării şi conservării fructelor şi legumelor au înregistrat o creştere cu 16,3% faţă de perioada similară a anului trecut – până la 686,2 mln lei (preţuri curente). Astfel, dacă luăm în considerare deprecierea leului, se atestă o descreştere a volumului de conserve atât în expresie fizică, cât şi valorică. Experţii consideră că acest lucru se datorează embargo-ului introdus de Federaţia Rusă.

About Eduard Robu

Check Also

Zeci de victime căzute într-o capcană de escrocherie: li s-a promis tehnică agricolă de peste hotare, dar au dispărut cu tot cu avansurile de mii de euro

Mai mulți moldoveni au căzut victime ale unor escroci care le-ar fi promis vânzarea unor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *