Sursă foto: ziarulnational.md

Mai puţine sucuri şi conserve decât în prima jumătate a anului 2014

9,316 milioane litri – acest este volumul de sucuri de legume şi fructe care a fost produs în Republica Moldova în prima jumătate a anului 2015, ceea ce constituie cu 15,7 la sută mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

S-a micşorat, cu 74,8 la sută, şi producţia de conserve din fructe şi legume – până la 3,288 mii tone.

În acelaşi timp, volumul fructelor prelucrate şi conservate a crescut până la 2046,4 t, de 2,8 ori mai mult comparative cu ianuarie-iunie 2014.

Sursă foto: madein.md
Sursă foto: madein.md

În expresie valorică, indicatorii prelucrării şi conservării fructelor şi legumelor au înregistrat o creştere cu 16,3% faţă de perioada similară a anului trecut – până la 686,2 mln lei (preţuri curente). Astfel, dacă luăm în considerare deprecierea leului, se atestă o descreştere a volumului de conserve atât în expresie fizică, cât şi valorică. Experţii consideră că acest lucru se datorează embargo-ului introdus de Federaţia Rusă.

About Eduard Robu

Check Also

Un lot de 15 tone de mărar și pătrunjel nimicit de ANSA pentru depăşirea nivelului maxim admis de reziduuri de pesticide

Un lot de 15 tone de mărar și pătrunjel proaspăt, importat în Republica Moldova, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *