Home » Noutăţi. Новости » Prețul grâului și cel al porumbului, din nou pe val
Prețul grâului și cel al porumbului, din nou pe val

Prețul grâului și cel al porumbului, din nou pe val

Distribuie articolul:

Prețul grâului pentru panificație, pentru decembrie, a crescut marți și miercuri pe piața europeană Euronext cu 22 euro în timp ce, prețul porumbului a crescut cu peste 14 euro tona față de tranzacțiile de luni.

Piețele cerealelor au anumite temeri legate de posibilitatea organizării unor referendumuri în regiuni ucrainene ocupate de Rusia, legate de alipirea la Rusia.

Prețul grâului la închiderea bursei

La informațiile potrivit cărora în zonele ucrainene ocupate de Rusia se vor organiza referendumuri în vederea alipirii la Rusia, piața cerealelor a reacționat, violent. Pe Euronext, contractele futures pentru grâul de morărit din decembrie au atins 347 euro tona, în creștere cu 22 euro față de cotațiile de luni.

Creșteri s-au înregistrat și în cazul porumbului. Prețul porumbului pe Euronext a atins 338 de euro tona, în creștere cu 14,5 euro tona față de cotațiile de luni.

„Referendumurile pentru alăturarea la Rusia a regiunilor ocupate din Ucraina reînvie îngrijorările legate de aprovizionare”, a declarat un observator al pieței, pentru AgriCensus.

cotatie-grau

Distribuie articolul: