Home » Externe. Мировые новости » San Francisco a interzis vânzarea apei la peturi
San Francisco a interzis vânzarea apei la peturi
Sursă foto: forcechange.com

San Francisco a interzis vânzarea apei la peturi

Distribuie articolul:

San Francisco a devenit primul oraş din SUA care a reuşit să impună interzicerea comercializării apei îmbuteliate în recipiente din plastic. Şi aceasta, în pofida nemulţumirilor şi criticilor venite din partea companiilor care vând apă îmbuteliată.

Timp de patru ani de acum încolo, interdicţia impusă de San Francisco va intra în vigoare gradual, până la dispariţia completă a peturilor de acest tip de pe piaţă. Singurele excepţii sunt permise acolo unde nu este disponibilă o sursă alternativă de apă.

Printre cei mai mari susţinători ai mişcării care a dus la această măsură se numără campania Think Outside the Bottle. Pentru nerespectarea interdicţiei, amenda este de o mie de dolari. Deşi măsura nu este la fel de dură precum cele în vigoare în 14 parcuri naţionale americane, dar şi în unele universităţi, totuşi, este un pas în direcţia bună.

În 2007, municipalitatea din San Francisco a interzis pungile de plastic şi a lansat apoi campanii susţinute pentru reciclarea deşeurilor. Deciziile de acest fel au drept scop reducerea cantităţii de deşeuri din San Francisco, unde zeci de milioane de sticle de unică folosinţă ajung anual la gropile de gunoi, la centrele de reciclare, precum şi în ocean. Până în anul 2020, oraşul îşi propune să nu mai aibă câmpuri transformate în rampe poluante de gunoi.

Interdicţia privind vânzarea apei în recipiente din plastic este valabilă atât pentru spaţii deschise, cât şi pentru spaţii închise (adică atât pentru evenimente în aer liber, cât şi pentru evenimente de interior).

Distribuie articolul: