Home » Externe. Мировые новости » Un român – în echipa de conducere a European Landowners Organization
Un român – în echipa de conducere a European Landowners Organization
Sursă foto: http://agrointel.ro

Un român – în echipa de conducere a European Landowners Organization

Distribuie articolul:

Pentru prima dată, liderul unei organizații din România a fost ales în echipa de conducere a uneia dintre cele mai importante structuri de reprezentare a fermierilor în Uniunea Europeană, scrie http://agrointel.ro.

Zilele acestea, în Olanda, la Haga, se desfășoară Adunarea Generală a European Landowners Organization – ELO, structura care apără la nivel european interesele fermierilor și proprietarilor de terenuri agricole. Astfel, liderii organizațiilor membre s-au reunit pentru a stabili care va fi strategia ELO pentru 2016, dar și pentru a alege, prin vot, o nouă componență a Consiliului Director, practic echipa de conducere a ELO.

În premieră pentru România, un lider român a fost votat între cele patru nume (plus președintele organizației), care vor compune de acum înainte Consiliul Director al ELO, fiind vorba despre Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) și totodată un cunoscut fermier.

Președintele LAPAR a confirmat că, de acum încolo, va face parte din conducerea restrânsă a ELO în calitate de membru al Consiliului Director.

”România a câștigat, prin vot, un loc în Consiliul Director al ELO, ceea ce pentru fermierii români înseamnă o reprezentare mai bună, un semn că, în sfârșit, suntem mai aproape de locul unde se dă ora exactă, cum se spune. Este o premieră pentru România să aibă un reprezentant într-o asemenea poziție. După cum se știe, ELO este o organizație profesională, la nivel european și participă și la negocierile cu Comisia Europeană. Voi merge și la Bruxelles când vor fi consultări pe chestiuni ce îi privesc pe agricultori. Practic, nu este vorba despre Laurențiu Baciu, ci de faptul că România și fermierii români din LAPAR sunt acum reprezentați la cel mai înalt nivel, o realizare ce are în spate negocieri foarte riguroase, întrucât ceea ce am obținut a fost că dacă mâine nu voi mai fi președinte al LAPAR, asociația va avea în continuare locul ei în ELO”, a declarat Laurențiu Baciu.

La fel ca și în cazul altor organizații, Consiliul Director este cel care pune în aplicare deciziile Adunării Generale și reprezintă interesele structurii.

Distribuie articolul: