Home » Noutăţi. Новости » A fost elaborat Programul Național de dezvoltare a sectorului de lapte
A fost elaborat Programul Național de dezvoltare a sectorului de lapte

A fost elaborat Programul Național de dezvoltare a sectorului de lapte

Distribuie articolul:

Ministerul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale și Mediului, cu suportul Programului ENPARD, a elaborat Programul Național de dezvoltare a sectorului de lapte în Republica Moldova pentru perioada 2019 – 2030. Reprezentanţii ministerului au organizat consultări publice pe marginea prevederilor documentului.

Ședința de lucru a fost condusă de Secretarul de Stat, responsabil de domeniul politicilor produselor de origine animalieră, Veaceslav Cernat, care a menționat problemele din sector şi a făcut referință la importanța socială și economică a sectorului de lapte ca sursă de produse alimentare cu valoare biologică superioară.

„Pentru noi este prioritar să stimulăm investiţiile pentru: crearea fermelor de bovine, utilizarea tehnologiilor moderne de întreținere, nutriție și exploatare a animalelor, precum şi sporirea semnificativă a productivității și obținerea unui produs competitiv, atât pe piața internă, cât și pe piețele de export. Programul elaborat propune acţiuni de dezvoltare a sectorului în următorii zece ani”, a subliniat Veaceslav Cernat, în cadrul discuţiilor.

Potrivit reprezentanţilor ministerului documentul reflectă o analiza detaliată a situației în sectoarele de producere și procesare a laptelui, inclusiv tendințele actuale înregistrate în ultimii ani, precum şi propuneri și acţiuni pentru redresarea situaţiei în domeniu.

Distribuie articolul: