Home » Noutăţi. Новости » AIPA a reluat procesul de plată a cererilor recepționate în anul 2019
AIPA a reluat procesul de plată a cererilor recepționate în anul 2019

AIPA a reluat procesul de plată a cererilor recepționate în anul 2019

Distribuie articolul:

Odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2020, AIPA a reluat procesul de plată a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2019, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR) pentru anul 2019.

Conform datelor preliminare, în anul 2019, AIPA a recepționat un număr record de 7505 dosare de solicitare a sprijinului financiar, pentru 4476 producători agricoli unici, în valoare totală de peste 1 miliard lei.

Statul, prin intermediul Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, sprijină producătorii agricoli ce au efectuat investiții în construcția de sere, înființarea plantațiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, în dezvoltarea sectorul zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor pe piețele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale, crearea sau extinderea unităților meșteșugărești etc.

Pentru anul 2020, conform Legii bugetului de stat mărimea Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie 1 miliard de lei.

Distribuie articolul: