Home » Noutăţi. Новости » Biathlon® 4D – Erbicid pentru controlul eficient al buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase
Biathlon® 4D – Erbicid pentru controlul eficient al buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase

Biathlon® 4D – Erbicid pentru controlul eficient al buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase

Distribuie articolul:

Cultivatorii de cereale din zilele noastre se confruntă cu o multitudine de provocări: eficientizarea activității și costurilor, luarea unor decizii corecte atunci când selectează cele mai bune soiuri și produse de protecție a plantelor, respectarea noilor reglementări, precum și a normelor privind managementul fermei. În esență, activitatea profesională este din ce în ce mai complicată în fiecare an, iar factorii tradiționali de influență, precum condițiile meteo, prețurile mărfurilor și cele mai bune practici agricole sunt, desigur, întotdeauna o parte a ecuației.

Biathlon® 4D este un erbicid inovator, din gama BASF, care poate îmbunătăţi eficient tehnologia de protecţie a culturilor de cereale.

Biathlon® 4D poate fi prima alegere a unui fermier în cazul în care caută un produs cu adevărat performant, care să îi poată îndeplini nevoile, cu referire la patru dimensiuni diferite:

 1. Flexibilitate în aplicare:

Biathlon® 4D – are o fereastră largă de aplicare (poate fi aplicat în mai multe stadii de creştere a culturii de cereale).

Flexibilitate în aplicare ce permite optimizarea activității în câmp

 1. Independent față de condițiile meteo:

Biathlon® 4D poate fi aplicat la temperaturi reduse în primăvară; eficacitatea nu este influențată în cazul căderii unei ploi la doar o oră după aplicare.

Este independent faţă de temperatură și condițiile meteo variabile

 1. Compatibilitate excelentă:

Biathlon® 4D se poate amesteca în rezervor cu erbicide graminicide, fungicide, regulatori de creştere.

Libertate în alegerea produselor partenere

 1. Spectru larg de combatere:

Biathlon® 4D este o soluție fiabilă şi puternică împotriva buruienilor cu frunză lată în primăvară, oferind în același timp o siguranță excelentă pentru toate culturile de cereale.

Performanță în asigurarea recoltelor

Biathlon® 4D – Profilul produsului

Două substanţe active

Biathlon® 4D conţine două substanţe active, cu eficiență foarte ridicată: tritosulfuron și florasulam.

Două substanţe active complementare

Cele două substanţe active au un profil complementar privind acțiunea împotriva buruienilor, astfel încât, Biathlon® 4D combate principalele buruieni cu frunză lată.

Tehnologia de formulare

Produsul Biathlon® 4D este formulat sub formă de granule dispersabile în apă (WG). Aceasta asigură o eficiență maximă a substanțelor active având capacitate de acţiune imediată.

Metolat – Adjuvant pentru o performanță ridicată

Metolat este o componentă cheie a tehnologiei Biathlon®4D. Metolat maximizează absorbția substanțelor active și translocarea în buruienile țintă prin creșterea capacității de retenție și penetrare a frunzelor.

Activitate sinergică a substanțelor active

Combinația acestor substanţe are ca rezultat o îmbunătăţire semnificativă a performantei sinergice a produsului Biathlon® 4D față de substanțele active testate separat. Rezultatul constă într-un control mai bun al buruienilor în diferite condiţii meteo, oferind cultivatorilor o soluție fiabilă și eficientă pentru controlul buruienilor cu frunză lată.

Biathlon-metolat

Mod de acțiune

Tritosulfuron

Tritosulfuronul aparţine familiei chimice sulfoniluree care acționează prin inhibarea enzimei acetolactatsintaza (ALS).

Florasulam

Florasulam este o substanţă activă care aparține familiei chimice triazolopirimidine.

De asemenea, aceasta inhibă enzima ALS. Ambele substanţe sunt absorbite în primul rând prin intermediul frunzelor. După absorbție, substanțele active sunt distribuite pe întreaga plantă, ajungând la enzima țintă ALS, unde este blocată sinteza aminoacizilor esențiali. Deficiența acestor aminoacizi oprește creșterea, ducând la devitalizarea ulterioară a buruienilor tratate. Primele simptome apar sub forma frunzelor afectate de cloroză și a frunzelor ofilite, iar mai târziu apare necroza.

Beneficiul generat de combinarea celor două substanţe active vine din faptul că acestea nu aparțin aceleiași familii chimice. Prin urmare, cele două substanţe au caracteristici diferite de acţiune asupra enzimei ALS.

Aceasta duce la:

Performanță în combaterea buruienilor în diferite condiții de mediu

Efect sinergic și asupra buruienilor greu de combătut

Biathlon-substante

 1. Flexibilitate în aplicare

Biathlon® 4D oferă o fereastră largă de aplicare în perioada primăverii, de la stadiul de creștere a culturii BBCH 13 până la stadiul BBCH 39. Aceasta înseamnă că produsul poate fi aplicat foarte devreme, de la începutul vegetației (cerealele de toamnă) sau de la stadiul celei de-a 3-a frunze (cerealele de primăvară) până la finalizarea creșterii, adică dezvoltarea completă a ultimelor frunze.

biatlon4

 1. Independent față de condițiile meteo

Flexibilitate faţă de temperatură

Combinația substanțelor active cu efectul adjuvantului Metolat asigură absorbția produsului Biathlon® 4D de către plantă și rămâne activ atât timp cât planta se află în creștere și depășește faza de repaus din timpul iernii.

Performanță la temperatură scăzută

Biathlon® 4D poate controla buruienile țintă încă de la începutul vegetației, când se poate înregistra o temperatură scăzută de până la 3°C. Astfel, aplicarea erbicidului poate fi făcută în primăvară, chiar și atunci când există fluctuații de temperatură, asigurând o combatere eficientă.

Creșterea buruienilor încetează la scurt timp de la aplicarea erbicidului.

Biathlon-temperatura

Rezistenţă la ploaie

Condițiile climatice instabile din primăvară nu reprezintă o problemă atunci când este folosit erbicidul Biathlon® 4D.

Formularea WG permite erbicidului să acționeze eficient și să ofere o combatere sigură a buruienilor chiar și după o ploaie ce apare la o oră de la aplicarea produsului.

Biathlon-ploaie

 1. Compatibilitate excelentă

Compatibilitate excelentă

Biathlon® 4D are o bună compatibilitate pentru amestecul în rezervor cu: graminicide, fungicide, insecticide și regulatori de creștere. Înainte de pregătirea amestecului, recomandăm să consultați tabelele de compatibilități existente sau să contactați reprezentantul firmei producătoare.

Este astfel permisă aplicarea în funcție de condițiile specifice, pentru o gestionare optimă a culturilor și rapiditate în aplicare.

Volume mici de apă

Produsul Biathlon® 4D, prin formularea WG, poate fi dizolvat și pulverizat cu ușurință într-un volum de apă de la 200 la 300 l/ha pentru a permite o rată de lucru mai mare și un timp de umplere a pulverizatorului mai scurt.

Toate culturile de cereale

Biathlon® 4D poate fi utilizat pentru toate speciile de cereale de toamnă și de primăvară.

Toleranța excelentă faţă de cultură permite flexibilitate în momentul aplicării și, în același timp, oferă flexibilitate pentru planificarea aplicării produsului primăvara.

Metolat – adjuvant pentru o performanţă ridicată

Biathlon® 4D este recomandat să fie aplicat împreună cu adjuvantul Metolat.

Adjuvantul Metolat acționează cu Biathlon®4D pentru a maximiza rezultatele combaterii buruienilor țintă și pentru a asigura o performanță excepțională în cadrul condițiilor diferite de mediu.

Beneficiile adjuvantului Metolat:

 • Optimizează răspândirea picăturilor pe suprafața frunzei
 • Crește viteza și rata de penetrare a substanțelor active în stratul ceros al frunzei
 • Rezistență sporită la ploaie și absorbție în condiții de umiditate scăzută
 • Reduce eficiența impactului apei cu grad ridicat de pH și un procent mare de Calciu

Metolat poate ajuta, de asemenea, la performanța produselor de amestec, de ex. Graminicidele aplicate în același timp.

Pregătirea soluţiei de stropit:

 1. Umpleți cu apă recipientul utilajului de stropit până la ½ – ¾ din capacitate.
 2. Adaugați Biathlon® 4D, apoi separat unele de altele, alte produse (dacă este cazul) și, în final, adjuvantul Metolat, adăugând încet multă apă și agitând permanent soluția.
 3. Recipientul se umple apoi complet cu apă, continuând agitarea soluției pentru a repartiza uniform produsele în soluția de stropit.
 4. Soluția de stropit se utilizează în totalitate, imediat după preparare.

Pentru ca adjuvantul Metolat să se poată solubiliza în totalitate, este necesară o cantitate suficientă de apă. De asemenea, bidonul cu adjuvantul Metolat se golește încet, fără grabă, în recipientul soluției de stropit. În contact cu suprafeţe umede (recipiente de măsurare, pâlnii, site) se pot forma dungi vâscoase, care trebuie solubilizate imediat cu multă apă.

 1. Spectru larg de combatere

Biathlon® 4D oferă un control excelent al tuturor buruienilor cu frunză lată importante, precum Galium, Papaver, Centaurea, Matricaria, Stellaria, Brassica, Lamium, Veronica, Geranium, Amaranthus, Chenopodium și Polygonum.

Biathlon-buruieni1

Siguranța culturilor

Studiile au dovedit că Biathlon® 4D deține o selectivitate excelentă și oferă siguranţă în aplicare, așa cum este recomandat, pentru culturile de toamnă și de primăvară: grâu, orz, secară, triticale și ovăz.

Biathlon® 4D – Sigur în rotaţia culturilor

Substanțele tritosulfuron și florasulam se descompun rapid la nivelul solului.

Această degradare rapidă are ca rezultat o siguranță excelentă pentru culturile din asolament și permite tuturor culturilor (cum ar fi rapița, sfecla de zahăr, porumbul și, bineînțeles, toate cerealele) să urmeze culturile de cereale tratate cu Biathlon® 4D, indiferent de metoda de cultivare a solului.

 1. Spectru larg de combatere a buruienilor

Biathlon-buruieni2

Pentru informații suplimentare:

Biroul de consultare BASF în Republica Moldova

mob.: 0691 37 703

Distribuie articolul: