Home » Noutăţi. Новости » Britanicii ar rămâne fără alimente în câteva zile dacă ar depinde de produsele proprii
Britanicii ar rămâne fără alimente în câteva zile dacă ar depinde de produsele proprii

Britanicii ar rămâne fără alimente în câteva zile dacă ar depinde de produsele proprii

Distribuie articolul:

Un raport al Uniunii Naţionale a Fermierilor (NFU) sugerează că Marea Britanie „ar rămâne fără hrană până la sfârşitul săptămânii”, dacă ar trebui să se bazeze doar pe mâncarea produsă pe plan local.

Potrivit săptămânalului The New European, Regatul Unit importă în prezent 93% din fructele sale şi 47% din legumele sale, cantitatea de produse cultivate pe plan local consumate în Marea Britanie scăzând de la 80% la 64% între 1980 şi 2020.

O ţară cu autosuficienţă scăzută se pune în pericol de orice geopolitică şi suntem exact în acest tip de incertitudine. Lumea se confruntă cu presiuni extreme din partea oamenilor, a alimentelor, a climei şi a pământului. Marea Britanie acţionează în continuare ca şi cum ar avea un imperiu. Realitatea este însă cu totul alta”, avertizează Tim Lang, unul dintre cei mai apreciaţi experţi britanici în domeniul politicii alimentare.

Covid-19 a întins totul până la limită şi trebuie să urmăm o cale diferită în ceea ce priveşte securitatea alimentară şi cantitatea de alimente produse în Regat”, a declarat, la rândul său, Minette Batters, preşedintele NFU, organizaţie cu o peste o sută de ani de istorie.

Distribuie articolul: