Home » Noutăţi. Новости » Bursa cerealelor: Prețul grâului a început să crească!
Bursa cerealelor: Prețul grâului a început să crească!

Bursa cerealelor: Prețul grâului a început să crească!

Distribuie articolul:

Cotația cerealelor pe piețele mondiale s-a majorat ieri, 15 martie. După scăderile alarmante ale grâului la bursă, se pare că își revine ușor-ușor, crescând cu 0,8% ieri, pe Bursa de la Paris și cu 2,1% pe cea de la Chicago, ajungând la 272,00 euro/tonă pentru grâul MATIF, respectiv 252,24 dolari/tonă pentru grâul CBoT.

Creșterea prețului la grâu se datorează situației actuale incerte privind acordul de cereale, după ce Rusia ar fi cerut prelungirea contractelor cu doar 60 de zile, adică jumătate din perioada stabilită în prevederile înțelegerii. Și valoarea porumbului a crescut, fiind cotată la 247,04 euro/tonă la Bursa de la Chicago.

Prețul porumbului la bursa din Paris în contractul din iunie a crescut cu 0,9% și s-a ridicat la 265,50 euro/tonă, scăzând cu 23,5% în ultimul an.

Grâul de la Chicago Board of Trade, în contractul din martie, a crescut cu 2,1%, până la 252,24 dolari/tonă și a scăzut cu 37,0% în ultimul an.

De asemenea, cotația porumbului dintr-un contract de livrare în martie la Bursa de Valori din Chicago a crescut cu 0,5%. și s-a ridicat la 247,04 euro/t, scăzând cu 13,8% în ultimul an. Bursa de Valori din Chicago este în prezent dominată de un trend ascendent pe termen lung, cel pe termen mediu și scurt fiind în scădere.

Distribuie articolul: