Home » Noutăţi. Новости » Cuvée de Purcari Alb Brut a intrat în top-10 cele mai bune spumante din lume
Cuvée de Purcari Alb Brut a intrat în top-10 cele mai bune spumante din lume

Cuvée de Purcari Alb Brut a intrat în top-10 cele mai bune spumante din lume

Distribuie articolul:

Cuvée de Purcari Alb Brut a obținut medalia de aur, fiind inclus în top 10 cele mai bune spumante, în cadrul celui mai important concurs de spumante din lume — Effervescents du Monde 2018. Competiția s-a desfășurat în perioada 14– 16 noiembrie 2018, în Dijon (Bourgogne, Franța). Aceasta este cea mai înaltă distincție pe care o obține un vin moldovenesc în concurs. La ediția din 2018, au fost înscrise 600 de vinuri din peste 20 de țări, fiind jurizate de un panel internațional din 100 de experți din lumea vinului, transmite finewine.md.

Cuvée de Purcari Alb brut este un spumant făcut dupa metoda clasică de producție, „champennoise”, cu fermentare și maturare secundară la sticlă, timp de 12 luni. În top 10 Best Sparkling Wines, alături de Purcari au luat poziții vinuri spumante din Franța, Italia, Brazilia, Africa de Sud și Argentina.

img_2563

În afară de acesta, grupul Purcari a mai luat o altă medalie de aur pentru Cuvée de Purcari Rose brut (al doilea an la rând), în timp ce noul spumant din Feteasca Albă a fost distins cu medalie de argint.

„Suntem mândri să ne regăsim în lista celor mai bune spumante din Moldova, dar și din Europa Centrală și de Est. Este o performanță pe care o sărbătorim cu întreaga echipă. Deși lansate relativ recent, în 2017, spumantele Purcari au reușit să ia locuri de frunte la cele mai prestigioase concursuri de profil din întreaga lume. Este o continuitate mai mult decât îmbucurătoare, pentru că Vinăria Purcari a devenit și cea mai medaliată din ECE și la Decanter Asia 2018. Adevăratele valori nu se schimbă după vremuri. Purcari rămâne Purcari. Din 1827.”, a declarat CEO Purcari, Victor Bostan.

Distribuie articolul: