Home » Eveniment. События » În perioada 13-16 februarie Moldova își prezintă produsele ecologice la BIOFACH 2024
În perioada 13-16 februarie Moldova își prezintă produsele ecologice la BIOFACH 2024

În perioada 13-16 februarie Moldova își prezintă produsele ecologice la BIOFACH 2024

Zilele acestea, MOVCA participă la cea mai mare expoziție de produse ecologice din Europa, BIOFACH, cu o gamă formată integral din produse ecologice procesate, adăugând astfel o valoare semnificativă la portofoliul său pentru export.

Asociaţia „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” – MOVCA este la a cincea ediție de prezentare a produselor autohtone la BIOFACH. Acest stand de țară nu este doar un punct de atracție pentru vizitatori, dar și o dovadă a evoluției și maturizării sectorului de produse ecologice din Moldova.

Participarea la acest eveniment este o oportunitate unică pentru membrii MOVCA de a-și prezenta produsele procesate din cereale, uleiuri, fructe uscate, produse nucifere și alte delicatese agroalimentare ecologice, toate conformându-se standardului ecologic european. Anul acesta BIOFACH adună 2 550 de expozanți din 94 de țări la Messe Nürnberg, oferind o suprafață expozițională de peste 80.000 mp.

MOVCA reprezintă cei peste 70 membri ai săi în fața potențialilor parteneri, de această dată comunicând prin intermediul a patru membri ai Asociației care își expun produsele în cadrul expoziției: Prograin Organic, Monicol, Fernuci și VI OIL Agro.

„Rezultatele participării Asociației și producătorilor la Biofach sunt observate și simțite pe parcursul întregului an, însă această ediție ne-a surprins prin negocierea unor contracte chiar din primele ore după deschiderea oficială a expoziției”, a declarat Vadim Curmei, directorul executiv al MOVCA.

Participarea Asociaţiei MOVCA la „BIOFACH” este posibilă datorită suportului acordat de proiectul USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și Agenția de Investiții a Republicii Moldova.