Home » Noutăţi. Новости » Italia este liderul european al producţiei de legume
Italia este liderul european al producţiei de legume

Italia este liderul european al producţiei de legume

Distribuie articolul:

Italia ocupă locul întâi în Europa în ceea ce priveşte valoarea producţiei de legume, cu o cotă de piaţă de 19,3%, urmată de Spania (18%), Germania (10%), Franţa (9,2%) şi Olanda (7,7%).

Italia este principalul producător de piersici şi tomate din Uniunea Europeană, ocupând locul doi în ceea ce priveşte valoarea producţiei de mere şi dovlecei, iar al treilea în cazul cireşelor. Pe de altă parte, Spania este liderul în ceea ce priveşte valoarea fructelor, cu 26,9% din cota de piaţă, în timp ce Italia este poziţionată a doua, cu 19,9%.

Sicilia este principalul producător de roşii de masă, cu 8.100 hectare de terenuri deschise şi 3.092 de hectare de sere. În total, pe teritoriul Italiei există aproape 18 mii hectare de terenuri deschise dedicate tomatelor de masă şi 7.000 hectare de sere.

De asemenea, ardeii par să câştige din ce în ce mai multă popularitate printre cultivatorii de legume din această ţară. În 2017, ardeii au ocupat o suprafaţă de 8.342 hectare în câmp deschis, respectiv 2.029 de hectare în spaţii protejate. În regiunea Puglia se află cei mai mulţi producători în sistem deschis, în timp ce în Sicilia se găsesc majoritatea cultivatorilor de ardei în seră.

Sursă: Agroinfo.ro

Distribuie articolul: