Home » Eveniment. События » Japonia oferă Moldovei un grant pentru susținerea fermierilor
Japonia oferă Moldovei un grant pentru susținerea fermierilor

Japonia oferă Moldovei un grant pentru susținerea fermierilor

Distribuie articolul:

Moldova va primi un grant de 300 de milioane de yeni japonezi (1,8 milioane de euro) pentru sprijinirea fermierilor. Un Acord de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind realizarea proiectului „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți” a fost semnat astăzi al Chișinău.

Documentul care prevede un suport nerambursabil sub formă de grant în valoare de 1,9 milioane de euro a fost semnat de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro.

Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit partenerilor niponi pentru suportul acordat țării noastre.

„Acordul semnat astăzi demonstrează încă o dată sprijinul oferit de Japonia pentru dezvoltarea țării noastre pentru atenuarea impactului negativ provocat de situația din Ucraina și întărește capacitatea sectorului nostru agricol, al fermierilor noștri de a continua să se dezvolte, să se modernizeze”, a opinat ministrul.

Diplomatul nipon, Yamada Yoichiro, a reiterat suportul țării sale pentru Republica Moldova.

Proiectul „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți” va fi implementat de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii.

Distribuie articolul: