Home » Noutăţi. Новости » La ce preţ a fost vîndut pachetul de aproape 23% din acţiunile vinăriei Purcari
La ce preţ a fost vîndut pachetul de aproape 23% din acţiunile vinăriei Purcari

La ce preţ a fost vîndut pachetul de aproape 23% din acţiunile vinăriei Purcari

Distribuie articolul:

Lorimer Ventures, societate înregistrată în Cipru şi al doilea cel mai mare acţionar al producătorului de vinuri Purcari (simbol bursier WINE), a lichidat deţinerea de 22,7% pe care o avea la companie, prin intermediul unei oferte accelerate, pentru 91 milioane de lei românești, sau circa 19,2 milioane de euro.

Altfe, valoarea Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) se ridică la circa 85 milioane de euro.

Fondată în 1827, Purcari Wineries Plc este unul din cele mai mari grupuri vinicole și de brandy din Regiunea Europei Centrale și de Est. Grupul gestionează peste 1.392 hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Purcari este lider în segmentul vinurilor premium din România, cu o cotă de 25%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrînd în peste 40 de țări. Din februarie 2018, grupul este listat la Bursa de Valori București.

Pe 28 februarie 2019, grupul a finalizat achiziția activelor cramei Vismos în Moldova, inclusiv 263 hectare de viță de vie și o platformă de producere pentru vinificația primară, capabilă să proceseze până la 8.000 tone de struguri (echivalentul a circa 5,0 milioane litri de vin sau 6,7 milioane sticle).

Tranzacția a fost structurată ca și achiziție de active, cu plata în două tranșe, 0,76 milioane euro fiind plătite la încheierea tranzacției și 1,49 milioane euro urmând a fi platite până în martie 2020.

Sursă: Mold-street.com

Distribuie articolul: