Home » Noutăţi. Новости » Leguma care omoară bacteria care cauzează ulcerele
Leguma care omoară bacteria care cauzează ulcerele

Leguma care omoară bacteria care cauzează ulcerele

Distribuie articolul:

Broccoli este o legumă din familia cruciferelor ce se utilizează foarte des în alimentaţie. Are o valoare nutritivă şi alimentară ridicată, şi de asemenea un conţinut bogat în glucide, vitamine şi săruri minerale.

Broccoli – proprietăţi

Această legumă miraculoasă are un conţinut foarte sărac în grăsimi saturate şi colesterol (tinde către zero), fiind un aliment ideal în dietele de slăbire.

Broccoli este foarte bogat în vitamina C, acid folic, vitaminele A, B1, B2. B3, B6, fier, magneziu, calciu, potasiu şi zinc.

Alcătuit în procent de 90% din apă, broccoli este plin de nutrienţi esenţiali pentru viaţă. Un mic buchet de broccoli are mai multe fibre decît o cană de paste integrale şi mai multă vitamina C decît 2 portocale.

Broccoli – beneficii

Broccoli oferă multe beneficii pentru sănătate. Datorită compoziţiei sale de sulforafan, este considerat alimentul numarul unu de luptă împotriva cancerului. Această compoziţie dă semnal genelor noastre să stimuleze producţia de enzime care detoxifiază potenţialele produse cu compoziţie ce poate cauza cancerul. Sulforafanul omoară şi bacteria helicobacter pilori, cea care cauzează ulcerele.

Vitamina C şi beta-carotenul din broccoli protejează ochii de cataractă şi păzesc celulele de atacul radicalilor liberi care afectează memoria.

Broccoli este indicat în dietele pentru detoxifiere prin fitonutrienţii care se găsesc în această legumă, deoarece trimit un semnal genelor pentru a creşte producţia de enzime implicate în detoxifiere, proces prin care organsimul elimină reziduurile.

Prin cantitatea importantă de fibre solubile, bloccoli ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din organism.

Datorită conţinutului ridicat de calciu şi vitamina K, îmbunătăţeşte rezistenţa oaselor şi previne osteoporoza.

Consumul regulat de brocoli îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară a diabeticilor, ajută la repararea vaselor de sînge distruse din cauza acestei boli.

Fibra prezentă în broccoli poate favoriza o digestie mai bună.

Distribuie articolul: