Home » Noutăţi. Новости » Lumea are nevoie de mai multă carne
Lumea are nevoie de mai multă carne

Lumea are nevoie de mai multă carne

Distribuie articolul:

Prognozele Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) susţin că până în anul 2026, trebuie să ne așteptăm la o creştere semnificativă a consumului de produse de origine animală, în special carne.

Potrivit estimărilor FAO, creşterea consumului de carne de pasăre pe piaţa mondială ar putea ajunge la 12 procente, principalul vector de creştere fiind ţările continentului african, mai ales Sudan, Nigeria şi Etiopia. Pe de altă parte, consumul de carne de vită în lume ar putea creşte cu 10% în următorii opt ani, cel al cărnii de porc cu 9%, iar consumul de produsele lactate cu circa 20%.

Această creştere a cererii de carne şi produse lactate vine la pachet cu o suplimentare a nevoilor de materii prime vegetale, în special porumb. Astfel, conform previziunilor FAO, ţările din regiunea asiatică şi din Africa de Nord vor spori consumul de porumb cu 16%, în timp ce statele din America Latină, mai cu seamă Brazilia şi Argentina – cu 20%. În Europa, consumul de porumb se aşteaptă, de asemenea, să crească cu 12%.

FAO menționează că produsele alimentare devin din ce în ce mai scumpe în lume. Preţurile medii ale produselor alimentare în 2017 au crescut cu 8,2% faţă de anul 2016. Astfel, valoarea produselor a atins cel mai înalt nivel din ultimii patru ani.

Distribuie articolul: