Home » Noutăţi. Новости » Moldova va împrumuta 25 milioane de dolari pentru modernizarea zootehniei
Moldova va împrumuta 25 milioane de dolari pentru modernizarea zootehniei

Moldova va împrumuta 25 milioane de dolari pentru modernizarea zootehniei

Distribuie articolul:

25 de milioane de dolari vor fi investiți în sectorul zootehnic pentru modernizarea fermelor de bovine.

Declarația a fost făcută de către ministrul Agriculturii Vladimir Bolea, în cadrul Consiliului consultativ pe filiera bovine. Potrivit oficialului, banii vor fi oferiți sub formă de sprijin de către Banca Mondială. Acesta nu a precizat, însă, când ajutorul va ajunge în țară.

În cadrul discuțiilor reprezentanții Consiliului au menționat că întâmpină dificultăți la procurarea resurselor energetice, furajelor și la negocierea prețului între furnizorii și procesatorii de lapte. În replică, Bolea a anunțat că ministerul elaborează Regulamentul de subvenționare și că și în acest an crescătorii de bovine vor fi susținuți de stat.

”Noul mecanism va prevedea oferirea subvențiilor per kilogramul de lapte livrat în baza facturilor și per cap de junincă până la prima fătare. Cunoaștem provocările cu care se confruntă sectorul zootehnic, generate de seceta din anul 2022 și creșterea prețurilor la input-uri și utilități. Din acest motiv, un sprijin financiar suplimentar va fi oferit de Banca Mondială, prin care, 25 de milioane de Dolari SUA vor fi investiți în sectorul zootehnic, în scopul sporirii eficienței și competitivității fermelor”,  a declarat Bolea.

Distribuie articolul: