Home » Noutăţi. Новости » Parlamentul european: vrem să eliminăm subvențiile de un milion de euro pe fermă!
Parlamentul european: vrem să eliminăm subvențiile de un milion de euro pe fermă!

Parlamentul european: vrem să eliminăm subvențiile de un milion de euro pe fermă!

Distribuie articolul:

Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

Politica agricolă comună din următorii ani va trebui să fie mai justă, va trebui să ne ofere alimente sănătoase și o bunăstare și sănătate pentru animale. La fel ca alți europeni, aș dori să susțin fermierii activi și nu vreau să susțin concernele din industria agricolă care nu fac decât să-și extindă activitatea pe spinarea fermelor de familie. Ele constituie un pericol pentru zonele rurale și pentru toate țările noastre din UE și-n același timp sunt un pericol și pentru agricultură. Ceea ce am vrea să facem este să simplificăm subvențiile pentru fermieri până la 5.000 de euro, vrem să eliminăm subvențiile de peste un milion de euro pe fermă și vrem să sugerăm ca statele membre să poată adăuga din bugetul lor la subvențiile europene pentru ca subvențiile să ajungă la nivelul care trebuie și fermierii să aibă condiții egale de concurență. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi, a cerut răspicat europarlamentarul Michaela ŠOJDROVÁ, Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) Cehia.

În regulamentul planurilor strategice PAC este propusă plafonarea subvențiilor agricole la suma de 100.000 de euro pe fermă și beneficiar.

Distribuie articolul: