Home » Noutăţi. Новости » Prețul grâului, în scădere pe fondul îmbunătățirii estimărilor privind oferta mondială
Prețul grâului, în scădere pe fondul îmbunătățirii estimărilor privind oferta mondială

Prețul grâului, în scădere pe fondul îmbunătățirii estimărilor privind oferta mondială

Distribuie articolul:

Cotațiile futures la grâu au continuat să se reducă vineri, ceea ce anunță a doua săptămână consecutivă de scădere, după ce Departamentul American al Agriculturii (USDA) a prognozat o producție mondială peste așteptări, ceea ce înseamnă o posibilă îmbunătățire a aprovizionării în întreaga lume, transmite Reuters.

Cel mai activ contract la grâu tranzacționat la Chicago Board of Trade a pierdut peste 4% în această săptămână, iar vineri dimineața era cotat la 7,70 dolari pentru un bushel.

„Cotațiile futures au suferit pierderi, dar dacă te uiți la prețurile fizice de pe principalele țări exportatoare, nu au fost modificări”, spune un trader de la Singapore.

Joi seară, Departamentul american al Agriculturii (USDA) și-a îmbunătățit estimările privind stocurile de grâu la finalul acestui sezon cu 2,38 milioane de tone, grație unor perspective de producție mai bune în Australia, Canada și Rusia. Această îmbunătățire a prognozelor USDA, peste ceea ce se așteptau analiștii, ar putea reduce îngrijorările cu privire la inflația mondială a prețurilor la produsele alimentare, care recent au atins cel mai ridicat nivel de după 2011.

De asemenea, USDA și-a îmbunătățit și estimările privind stocurile de porumb la finalul sezonului, pe fondul unor recolte mai bune în Ucraina și Uniunea Europeană. În aceste condiții, cotațiile la porumb au scăzut joi după trei sesiuni consecutive de creștere.

Distribuie articolul: