Home » Eveniment. События » Purcari este cea mai premiată vinărie din lume în 2021: 162 de medalii internaționale de la începutul anului
Purcari este cea mai premiată vinărie din lume în 2021: 162 de medalii internaționale de la începutul anului

Purcari este cea mai premiată vinărie din lume în 2021: 162 de medalii internaționale de la începutul anului

Distribuie articolul:

Cu o prezență activă la cele mai importante concursuri din industria vinului de la începutul anului până în prezent, vinăria Purcari a reușit să obțină 162 de medalii internaționale. În doar 5 luni, vinurile Purcari au fost premiate la cele mai prestigioase concursuri internaționale de profil. „Cel mai bun producător din Moldova”, „Premiul special al Somelierilor Internaționali”, „Premiul special Moldova”, „Grand Gold” sau „Best in Show” sunt titluri care li se alătură acestor rezultate, potrivit unui comunicat.

În perioada ianuarie – mai 2021 calitatea vinurilor produse de compania Purcari a fost recunoscută de cei mai renumiți specialiști din lume si recompensată cu 47 de medalii de aur, 73 de medalii de argint  și 42 de medalii de bronz.

Purcari

”Suntem mândri că vinurile unui producător din Moldova, vinurile Purcari, sunt cele ale căror calitate este recunoscută cu cele mai multe premii la nivel mondial. Aceste premii le confirmă consumatorilor alegerea pe care aceștia o fac zi de zi, aceea de a se bucura de vinurile excepționale pe care le producem cu pasiune, atenție și foarte multă muncă ”, a declarat Victor BOSTAN, CEO Purcari.

Distincțiile au fost obținute la concursuri a căror corectitudine și strictețe este recunoscută mondial, iar rezultatele lor constituie o garanție a calității pentru consumatorii de vin din întreaga lume: Mundus Vini Spring Tasting, Concours International de Lyon 2021, Citadelles du Vin 2021, London Wine Competition, Eurasia Wine and Spirits Competition, Berliner Wine Trophy, International Wine Challenge, IWSC International Wine & Spirit Competition și Challenge International du Vin.

Cele 162 de medalii sunt însoțite și de distincții precum ”Grand Gold – Best in Show” (Cuvée de Purcari Alb Brut )  și ”Cel mai bun producător din Moldova” – obținute la Mundus Vini Spring Tasting, ”Premiul special al Somelierilor Internaționali” (Negru de Purcari, 2015) și ”Premiul special Moldova” (Negru de Purcari, 2016) ambele decernate de Citadelles du Vin 2021.

Participarea la concursurile internaționale face parte strategia anuală a companiei si are rolul de a confirma, într-un mod obiectiv, standardele ridicate ale vinurilor Purcari.

Purcari este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de vinuri din Moldova, livrând producția sa în peste 30 de țări.

Distribuie articolul: