Home » Noutăţi. Новости » Rezultatele preliminare privind acordarea compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale
Rezultatele preliminare privind acordarea compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale

Rezultatele preliminare privind acordarea compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale

Distribuie articolul:

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează că, în acest an a oferit compensații producătorilor agricoli, ce au suferit de pe urma consecințelor provocate de calamitățile naturale asupra recoltei agricole din anul 2020.

Pentru aceasta au fost alocate în total 324 mil. lei pentru acoperirea parțială a pierderilor suportate de către producătorii agricoli, doar pentru culturile de grupa I.

Astfel, conform datelor preliminare, AIPA a recepționat 1806 dosare, în sumă de 330 mil. lei, dintre care 1737 de dosare, în sumă de 326,8 mil. lei – pentru diminuarea consecințelor provocate de secetă ce au afectat culturile de grupa I și 69 dosare, în sumă de 3,2 mil. lei – pentru grindină.

Pe conturile producătorilor agricoli au fost debursate până pe data de 18 noiembrie peste 290 mil. lei, pentru 1545 cereri pentru diminuarea consecințelor în urma secetei, și 33 dosare – grindină.

Conform datelor preliminare, până în prezent AIPA a acordat compensații pentru grâu cca. 220 mil. lei, orz – 33 mil. lei, rapiță – 25 mil. lei, terenuri re-însămânțate – 6,55 mil. lei, viță de vie – 0,3 mil. lei, livezi – 3 mil. lei, inclusiv legume –  0,07 mil. lei.

Notă: compensațiile date au fost acordate solicitanților ce au suferit prejudiciu (conform actelor de constatare) ca urmare a secetei – la culturile din prima grupă și a grindinei – la culturile horticole și legumicole în cazul în care gradul de afectare a depășit 60%.

Distribuie articolul: