Home » Eveniment. События » Șase vinării din Moldova au câștigat medalii la London Wine Competition
Șase vinării din Moldova au câștigat medalii la London Wine Competition

Șase vinării din Moldova au câștigat medalii la London Wine Competition

Distribuie articolul:

Șase vinării din Republica Moldova au câștigat medalii de aur, argint și bronz la cea de-a 4-a ediție a London Wine Competition, care s-a desfășurat recent în capitala Marii Britanii.

Este un concurs diferit de majoritatea evenimentelor similare, pentru că analizează nu doar calitatea vinului (în orb, cum se face la astfel de competiții), ci și prețul, dar și designul etichetei.

În acest sens, organizatorii spun că LWC este un concurs cu impact comercial mare. Vinurile au fost evaluate de un juriu internațional format din Master of Wine, Master Sommelier, dar și somelieri cu renume de la restaurante Michelin, scrie finewine.md.

Cel mai mare punctaj, dar și titul „Best in show by country” l-a obținut Rose de Purcari Sapiens 2019 — un vin destinat segmentului HoReCa din străinătate.

purcari

Purcari s-a remarcat cu trei medalii de aur și Fautor cu una:

  • Rose de Purcari Sapiens 2019 — 92 de puncte;
  • Negru de Purcari 2015 — 91 de puncte;
  • Negru de Purcari 2018 — 90 de puncte;
  • Fautor Late Harvest Sauvignon Blanc 2017 – 90 de puncte.

Lista cu medalii de argint este în schimb mai lungă. Purcari a dominat detașat clasamentul, cu tocmai 37 de medalii (pentru vinurile din toate gamele sale), urmat de Fautor, Castel Mimi, Gitana și Kvint.

„În acest an, au fost înscrise probe din 36 de țări, din peste 135 soiuri. Cea mai mare creștere a numărului de probe a fost observată din Moldova”, au notat organizatorii în comunicatul oficial.

Distribuie articolul: