Home » Eveniment. События » Seminar BASF dedicat protecției viței de vie. Reportaj foto
Seminar BASF dedicat protecției viței de vie. Reportaj foto

Seminar BASF dedicat protecției viței de vie. Reportaj foto

Distribuie articolul:

În luna februarie, Biroul de consultare BASF din Republica Moldova a organizat o serie de seminare dedicate protecției culturilor agricole.

La Cahul, seminarul s-a desfășurat sub genericul „Protecția viței de vie cu produsele BASF” și a avut scopul de a familiariza viticultorii cu ultimele tehnologii din domeniul protecției și cu portofoliul de produse BASF, pentru vița de vie.

Ivan Scutaru, șeful Biroului de Consultare BASF din Republica Moldova, a menționat că aceste seminare au devenit deja o tradiţie, în cadrul lor, agricultorii avînd posibilitatea să afle ultimele noutăţi tehnologice şi să discute între ei, să comunice, să facă schimb de experienţă.

Iurie Savcenko, manager dezvoltare a produselor pentru culturile speciale (BASF, Ucraina) a avut o prezentare cu tema „Optimizarea sistemului de protecție a plantațiilor de viță de vie”, în cadrul căreia a vorbit despre biologia și fazele de dezvoltare a bolilor în vița de vie și despre eventualele pierderi, în cazul necombaterii lor. Un compartiment aparte a prezentării a fost dedicat dăunătorilor și metodelor de combatere a lor cu produse BASF. El a atras o atenție deosebită necesității tratamentelor profilactice, atît în lupta cu bolile, cît și cu dăunătorii.

seminar-cahul7

La finalul prezentării sale, Iurie Savcenko a atras atenție la un factor, deseori neglijat de agricultori, dar foarte important în cadrul tratamentelor cu pesticide – pH-ul soluției de lucru. El a menționat, că dacă doresc ca produsele utilizate să fie eficiente, fermierii trebuie să respecte cu strictețe pH-ul apei indicat de către producătorii de pesticide, iar în cazul mixurilor – să controleze pH-ul soluției de lucru după adăugarea fiecărui produs.

Ulterior, Ivan Scutaru a vorbit celor prezenți despre fungidul Sercadis®, un produs inovativ pentru combaterea făinării la vița de vie. În componența Sercadis® este fluxapyroxad (Xemium), o substanță activă nouă, cu o formulare inovatoare, care permite un control mult mai sigur al făinării în plantațiile de viță de vie. O caracteristică unică a fungicidului Sercadis® este capacitatea sa atît lipofilă, cît și hidrofilă, de pătrundere în țesuturile plantei, ceea ce oferă o mobilitate sporită produsului și majorează esențial acțiunea sa profilactică. Plus de aceasta, Sercadis®, datorită formulării sale are și acțiune curativă asupra viței de vie.

seminar-cahul15

În afară de făinăre, fungicidul Sercadis® are și o acțiune pronunțată împotriva putregaiului negru.

În continuare, Ivan Scutaru a prezentat sistemul de protecție a viței de vie cu produse BASF, explicînd viticultorilor prezenți în sală, particularitățile utilizării acestui sistem de protecție, în funcție de soiurile de poamă cultivate și rezistența lor la diferite boli, condițiile climatice și fonul de infecție, existent în plantațiile de viță de vie.

Petru Mihov, Terra-Vitis S.R.L., s. Burlacu, r-nul Cahul

seminar-cahul17

Este un seminar binevenit, cu multe noutăți. Este foarte important faptul că compania BASF lansează pe piața Republicii Moldova noi produse, care conțin substanțe active inovatoare. Acest lucru ne va permite să îmbunătățim sistemele noastre de protecție a plantelor, pentru a lupta mai eficient cu apariția rezistenței bolilor și respectiv, să obținem o recoltă mai bogată și mai calitativă.

Biroul de consultare BASF a venit cu propunerea de a înființa în gospodăria noastră, în anul curent, un cîmp demonstrativ de viță de vie de soiuri de masă și tehnici, lucru care l-am acceptat cu plăcere. 

seminar-cahul1 seminar-cahul2 seminar-cahul3 seminar-cahul4 seminar-cahul5 seminar-cahul6seminar-cahul8 seminar-cahul9 seminar-cahul10 seminar-cahul11 seminar-cahul12 seminar-cahul13

Distribuie articolul: