Home » Noutăţi. Новости » Ucraina a majorat brusc exportul de miez de nucă
Ucraina a majorat brusc exportul de miez de nucă

Ucraina a majorat brusc exportul de miez de nucă

Distribuie articolul:

În primele 10 luni ale lui 2018, Ucraina a majorat esențial exportul nucilor și miezului de nucă. Venitul de la exportul producției nucicole a constituit 77,3 mln USD și s-a majorat cu 77% față de perioada similară a anului 2017. Cel mai mult a crescut exportul în Bulgaria, România și Turcia.

În perioada indicată, Turcia a devenit cel mai mare importator de miez de nucă din Ucraina – 2,6 mii tone, în valoare de 9,3 mln USD. Astfel, în perioada ianuarie-octombrie 2018, Turcia a majorat de 5,5 ori importul de miez de nucă ucrainean. Al doilea cel mai mare importator a devenit Franța, care a importat miez de nucă din Ucraina în valoare de 8,5 mln USD.

Este de menționat, creșterea de 4,5 a exportului de miez de nucă ucrainean în Bulgaria și de 7 ori – în România. Astfel, în topul importatorilor de miez de nucă din Ucraineana, Bulgaria s-a situat pe locul 6, iar România – pe locul 11.

S-a atestat o dublare a exportului în Grecia (locul 3 în top importatori) și o creștere de 2,7 ori în Olanda – al 4 importator de miez de nucă ucrainean ca mărime.

Pentru prima dată în anul curent au fost operate exporturi de miez de nucă din Ucraina în Cehia și Slovenia.

Distribuie articolul: