Home » Noutăţi. Новости » UE: Cea mai mică producție de grâu din ultimii șase ani
UE: Cea mai mică producție de grâu din ultimii șase ani

UE: Cea mai mică producție de grâu din ultimii șase ani

Distribuie articolul:

Recolte reduse drastic de secetă.

Analiștii firmei franceze Strategie Grains și-au redus, din nou, estimările privind producția de grâu din acest an a Uniunii Europene (UE), din cauza condițiilor din nordul Europei.

În același timp, Departamentul American al Agriculturii (USDA) prognozează că UE este pe punctul de a pierde titlul de al treilea exportator mondial de grâu, în defavoarea Canadei.

Potrivit Agenției Reuters, Strategie Grains a estimat că producția de grâu moale a UE se va situa la 127,7 mil. tone în 2018, mai puțin cu 10%, comparativ cu 2017  și cel mai redus nivel din ultimii șase ani. Prognozele anterioare indicau 132,4 mil. tone, la începutul lunii iulie, respectiv sub 130 mil. tone, la sfârșitul lunii iulie.

De asemenea, analiștii Strategie Grains au revizuit în scădere estimarea privind producția de orz a UE din acest an, la 57,1 mil. tone, mai puțin cu 2,5 mil. tone față de estimarea din iulie și cu 2% sub nivelul din 2017.

Departamentul American al Agriculturii (USDA) a redus cu 16% estimarea privind exporturile UE de grâu în sezonul 2018-2019, până la 23 mil. tone, de asemenea cel mai redus nivel din ultimii șase ani, și cu 1,5 mil. tone sub prognoza USDA privind exporturile de grâu ale Canadei. USDA estimează însă că producția de grâu a UE va fi de 137,5 mil. tone în 2018.

Distribuie articolul: