Home » Noutăţi. Новости » Utilizarea HiStick Soy – recolte înalte de soia
Utilizarea HiStick Soy – recolte înalte de soia

Utilizarea HiStick Soy – recolte înalte de soia

Distribuie articolul:

Soia reprezintă o cultură importantă pentru agricultura Republicii Moldova. Este o cultură indispensabilă în asolamentele moderne şi un foarte bun premergător pentru majoritatea culturilor.

Pentru ca cultura de soia, să se dezvolte bine a devenit un factor absolut necesar utilizarea seminţelor de soia tratate cu inoculant.

Acest lucru deja a devenit un standard în tehnologia soii şi dacă un fermier se respectă şi doreşte să obţină o recoltă bună, este absolut necesară folosirea la cultura de soia a inoculantului, care este o sursă de bacterii din specia Rhizobium, care ajută la fixarea azotului din atmosferă.

Inoculantul pentru soia permite formarea de simbioză între plantă și aceste bacterii și duce automat la fixarea azotului atmosferic. Compania BASF este lider în domeniul cercetării, dezvoltării și producției inoculanților prin care se obțin sporuri semnificative de recoltă în culturile de leguminoase, iar pentru cultura de soia propune fermierilor inoculantul HiStick® Soy.

Este dovedit științific că tratamentul semințelor de soia cu inoculanți este una dintre cele mai bune metode naturale prin care se poate asigură cantitatea de azot necesară plantelor.

Folosirea HiStick® Soy aduce nu doar sporuri de producție la soia, dar poate oferi și alte beneficii importante:

  • Veți folosi mai puține îngrășăminte (simbioza dintre plantele de soia și bacteriile de Rhizobium poate produce până la 250 kg de azot/ha);
  • Nu veți contamina apele subterane, din moment ce folosiți mai puține îngrășăminte;
  • Planta va trece mai ușor peste perioadele nefavorabile;
  • Presiune mai scăzută de infestare cu buruieni – disponibilitatea redusă a azotului în solurile în care leguminoasele fixează azotul atmosferic determină o creștere mai puțin viguroasă a buruienilor comparativ cu solurile în care sunt aplicate îngrășăminte pe bază de azot;
  • Profituri mai mari – obținerea unor recolte mari în condițiile reducerii costurilor cu îngrășămintele poate face din inoculanți una dintre cele mai bune investiții în culturile de leguminoase. Nodozitățile de pe rădăcini asigură “azot gratuit” culturilor de leguminoase cu ajutorul bacteriilor active ce fixează azotul atmosferic.

Plus de aceasta, vorbim de faptul că în urma utilizării inoculantului, bacteriile fixează azotul din aer şi după cultura de soia avem terenuri bogate în azot, apoi în lipsa bacteriilor fixatoare, soia extrage azotul din sol.

Important! Soia este una din culturile care extrage cele mai multe macro și microelemente din sol. Astfel, pentru formarea 1 t. de recoltă sunt necesare 50-73 kg de azot.

Reuşita tratării cu inoculantul HiStick® Soy se verifică prin strivirea nodozităţilor, aprecierea făcîndu-se astfel: dacă conţinutul nodozităţilor este de culoare roză înseamnă că bacteriile au o activitate bună; dacă conţinutul nodozităţilor este incolor sau uşor roz înseamnă că bacteriile nu sînt active sau sînt puţin active.

Pentru informații suplimentare, contactați:

Biroul de consultare BASF în Republica Moldova:

GSM: 0 691 37 703

Distribuie articolul: