Home » Eveniment. События » Vinurile moldovenești au obţinut 47 de medalii în Franţa
Vinurile moldovenești au obţinut 47 de medalii în Franţa

Vinurile moldovenești au obţinut 47 de medalii în Franţa

Distribuie articolul:

47 de medalii au obținut vinurile produse în țara noastră la concursul de profil „Challenge International du Vin”, care s-a desfășurat în orașul Bourg, Franța.

În acest an, Republica Moldova a fost invitată în calitate de oaspete de onoare în cadrul competiției, iar specialiştii estimează că rezultatele au fost obținute în urma eforturilor și a muncii dintre vinificatorii reuniți sub brandul de țară „Wine of Moldova” și Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV).

Companiile vinicole din țară au expediat 186 de probe de vinuri la concurs și au reușit să obțină calificative excelente din partea unui panel de 800 de jurați. Ca urmare, am obținut 24 de medalii de aur, 18 – de argint și 5 de bronz.

Datorită calității în continuă creștere și eforturilor pe care vinificatorii din țară le depun pentru a produce un vin de calitate, industria vitivinicolă din Moldova continuă să obțină succese remarcabile și să fie tot mai apreciată de către consumatori străini. Oficiul Național al Viei și Vinului va continua să promoveze vinul de calitate și să susțină inițiativele și programele de dezvoltare a sectorului. Medaliile obținute la acest concurs important de profil demonstrează că producem calitate și trebuie să continuăm să ne dezvoltăm în această direcție”, a spus Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

Cele mai multe medalii au fost obținute de către vinăria „Purcari”, fiind urmată de companiile „Fautor”, „Novak” și „Suvorov Vin”.

„Challenge International du Vin” este un concurs de referință din lumea vinului și cea mai apreciată competiție internațională independentă, datorită lipsei de asociere cu o entitate comercială sau canal mass-media. Concursul are misiunea de a selecta și de a promova cele mai bune vinuri din întreaga lume și a ajuns la cea de 44-a ediție.

În 2019, vinurile îmbuteliate produse în Republica Moldova au obținut 842 de distincții la 43 de concursuri internaționale de profil. 

vin-franta2

Distribuie articolul: