Home » Noutăţi. Новости » Vladimir Bolea: Oricare declarație care invocă lipsă de stocuri de floarea-soarelui e una speculativă
Vladimir Bolea: Oricare declarație care invocă lipsă de stocuri de floarea-soarelui e una speculativă

Vladimir Bolea: Oricare declarație care invocă lipsă de stocuri de floarea-soarelui e una speculativă

Distribuie articolul:

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, spune că stocul de semințe de floarea-soarelui în Moldova constituie aproximativ 350 mii tone și oricare declarație care invocă lipsă de stocuri este una speculativă.

Ministrul spune că politica de preț trebuie să fie una obiectivă, corectă și responsabilă față de consumatorul final de ulei.

„Pentru a proteja producătorii de cereale și pentru a contribui la crearea unui lanț valoric complet a fost prelungită perioada de licențiere a importului de grâu, porumb și semințe de flaorea soarelui, care este un instrument de echilibrare a poziției distrorsionate din piață.

Eliminând declarațiile politice și bazându-ne strict pe componenta economică, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va asigura o platformă de dialog între producătorii de cereale și procesator, fiecare să vină cu cifrele reale și corecte, pentru ca să putem lua decizii și să identificăm soluții viabile până la recolta nouă de floarea-soarelui.

Luni, 1 aprilie, în cadrul ministerului va avea loc o ședință de lucru între producătorii de cereale și procesator pentru a identifica soluții rezonabile, dar întâi de toate corecte în raport cu cei 2,5 mln de consumatoriii finali de ulei”, spune Bolea.

Distribuie articolul: