Home » Noutăţi. Новости » A fost anihilată o grupare specializată în furturi de tehnică agricolă
A fost anihilată o grupare specializată în furturi de tehnică agricolă

A fost anihilată o grupare specializată în furturi de tehnică agricolă

Distribuie articolul:

O grupare specializată în furturi de bunuri agricole, coordonată de un bărbat de 30 de ani, alias ”Burjui”, anterior judecat pentru diverse infracțiuni, a fost destructurată, transmite Inspectoratul General al Poliţiei.  

 

Bănuiţii, cinci la număr, cu vîrste cuprinse între 18 şi 30 de ani, originari din Chişinău, Orhei, Călăraşi  sînt suspectaţi de comiterea a circa 20 de furturi, comise de la începutul acestui an pe teritoriile raioanelor Ialoveni, Criuleni, Străşeni, Hînceşti şi Orhei.

Ca urmare a investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că suspecţii acţionau după un plan bine stabilit. Astfel, liderul grupării închiria, contra sumei de 300 de lei pe zi, automobile de hoti2model Ford Tranzit, după care, pe parcursul zilei se deplasau prin diferite localităţi, unde identificau posibile obiecte ale furturilor.

Ulterior, pe timp de noapte, aceştia le sustrăgeau, apoi  le comercializau. Majoritatea furturilor vizau tehnică agricolă şi stupi cu albine. Prejudiciul cauzat victimelor se ridică la sute de mii de lei.

Poliţiştii au efectuat percheziţii în oraşul Străşeni unde au depistat cinci motocultoare, iar în raionul Soroca – peste 100 de stupi cu albine.

Actualmente, suspecţii sînt  reţinuţi pentru 72 de ore, iar o parte din bunuri au fost restituite păgubiţilor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă de la 5 pînă la 10 ani de închisoare.

 

Distribuie articolul: