Home » Noutăţi. Новости » AMARYLLIS – crinul de ghiveci care poate înflori de Crăciun
AMARYLLIS – crinul de ghiveci care poate înflori de Crăciun
Sursă foto: www.arghyagardens.com

AMARYLLIS – crinul de ghiveci care poate înflori de Crăciun

Distribuie articolul:

Amaryllis este una dintre cele mai îndrăgite plante de apartament. Florile mari şi intens colorate sunt un punct de atracţie în orice locuinţă, mai ales în timpul iernii, când majoritatea florilor la ghiveci intră în repaus vegetativ. Dacă sunt plantaţi în luna noiembrie, bulbii de Amaryllis pot înflori de Crăciun. Iată câteva trucuri care vă ajută să aveţi flori de Amaryllis pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Plantarea bulbilor de Amaryllis

Perioada de plantare a bulbilor de Amaryllis începe în luna octombrie şi se încheie la sfârşitul lunii aprilie. Dacă vă decideţi să plantaţi Amaryllis la începutul lunii noiembrie, aveţi toate şansele ca planta să înflorească de Crăciun, întrucât bulbul are nevoie de 7-8 săptămâni pentru a înflori.

Pentru a planta corect această floare, trebuie să aşezaţi rădăcinile bulbului de Amaryllis într-un vas cu apă călduţă, fără a îneca bulbul în lichid. Acest procedeu nu este esenţial pentru sănătatea plantei, însă ajută la dezvoltarea ei mai rapidă. După acest procedeu, trebuie să umpleţi un ghiveci destul de încăpător cu pământ pentru flori, îmbogăţit cu substanţe nutritive. Pământul de grădină nu este recomandat pentru Amaryllis. Introduceţi bulbul în pământ, astfel încât o treime din el să rămână deasupra solului, apoi presaţi uşor pământul din jurul bulbului, pentru a vă asigura că este fixat bine. Aşezaţi ghiveciul într-un spaţiu unde planta va putea beneficia de lumina directă a soarelui, apoi udaţi solul bine, fără a uda şi bulbul. Următoarea udare se face în momentul în care solul este relativ uscat sau după ce bulbul a încolţit.

Odată cu primele frunzuliţe de Amaryllis, puteţi uda planta mai des, fără să faci excese. În câteva săptămâni, tija de Amaryllis va creşte şi din ea va apărea o floare asemănătoare crinului.

Este recomandat să rotiţi ghiveciul o dată la câteva zile, deoarece tija are tendinţa de a creşte oblic, după lumina soarelui. Prin rotaţia ghiveciului, vă asiguraţi că tija are o creştere dreaptă.

Dacă aveţi o astfel de plantă şi vreţi ca ea să înflorească de sărbători, este bine să ştiţi că exista mici trucuri care pot grăbi înflorirea. Pentru asta trebuie să tăiaţi tija plantei după ce aceasta nu mai face flori şi lăsaţi frunzele să se dezvolte în continuare.

Pe perioada verii, puteţi lăsa planta afară, la soarele sau în penumbră. Menţineţi solul umed în permanenţă. Opriţi fertilizarea şi mutaţi ghiveciul în interior odată cu răcirea vremii (septembrie-octombrie). Poziţionaţi ghiveciul într-un loc răcoros şi întrerupeţi udările. Lipsa apei va forţa bulbul să dea naştere unei noi tulpini. Odată cu apariţia tulpinii, puteţi relua udările şi puteţi muta ghiveciul într-un loc însorit.

Cele mai cunoscute specii de Amaryllis

Printre cele mai cunoscute specii de Amaryllis se numără: Hippeastrum ”Dancing Queen”, Hippeastrum ”Lemon – Lime”, Amaryllis Samba, Amaryllis Monaco şi Amaryllis Temptation.

Sursă: http://agrointel.ro

Distribuie articolul: