Home » Noutăţi. Новости » Bolea i-a chemat la discuții pe agricultorii care au anunțat proteste cu tehnică agricolă
Bolea i-a chemat la discuții pe agricultorii care au anunțat proteste cu tehnică agricolă

Bolea i-a chemat la discuții pe agricultorii care au anunțat proteste cu tehnică agricolă

Distribuie articolul:

Mâine reprezentanții Asociației Forța Fermierilor sunt invitați la o întâlnire cu ministrul  agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, anunță reprezentanții asociației.

”Mergem la ședința cu proiectul deciziei Comisiei Situației Excepționale, care, dacă va fi adoptată, poate salva foarte mulți fermieri micro, mici și mijlocii de faliment. Chiar dacă Ministerul era obligat să atragă fonduri suplimentare de la parteneri externi pentru sprijinul fermierilor, afectați de multiple crize, atragem încă odată atenție că soluțiile, propuse în proiectul nostru, nu necesită alocări suplimentare bugetare și prevăd un moratoriu la calcularea penalităților, executarea silită și intentarea procesului de insolvabilitate în raport cu agricultorii micro, mici și mijlocii, precum și altă modalitate de folosire a Fondului Național de Dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru anul 2024 (50 procente să fie acordate ca plăți directe la hectar de floare soarelui și porumb, cultivate în anul 2023, după modelul compensațiilor pentru grău și orz).

Despre rezultatele întrunirii vom comunica presei”, se anunță într-o notă emisă presei.

Reamintim că anterior Asociația Forța Fermierilor și Federația Națională a Fermierilor a anunțat că pe data de 22 noiembrie 2023 agricultorii vor ieși la protest masiv. Fermierii din mai multe raioane se vor deplasa cu tehnică agricolă spre Chișinău.

Distribuie articolul: