Home » Tehnologii Agricole. Агротехнологии » Cum grăbim coacerea roșiilor în mod natural, fără a folosi produse chimice
Cum grăbim coacerea roșiilor în mod natural, fără a folosi produse chimice

Cum grăbim coacerea roșiilor în mod natural, fără a folosi produse chimice

Coacerea roșiilor poate fi ”ajutată” cu o tehnică simplă, lipsită de costuri , 100% naturală, dar care trebuie efectuată la momentul perfect pentru a ajuta planta să rodească mai repede. Vorbim despre ceea ce legumicultorii și grădinarii numesc foarte simplu ”cârnit”!

Cum se face cârnitul roșiilor

Cârnitul roșiilor (și nu numai a roșiilor) este o tehnică înrudită cu copilitul întrucât se realizează manual și constă în îndepărtarea unei mici părți a plantei. Practic, cârnitul se face prin ruperea vârfurilor de creștere ale plantelor, o procedură ce se face la stadiul de 4 inflorescențe pentru ciclul scurt de primăvară-vară și la maxim 8 inflorescențe pentru ciclul lung vară-toamnă, ce se poate întinde până în octombrie uneori.

Cârnitul roșiilor ajută la direcționarea resurselor energetice către florile și fructele rămase, grăbind astfel dezvoltarea lor și implicit formarea fructelor și coacerea lor.

Tehnica, făcută la timp, ajută roșiile să dea rod cu 2-3 săptămâni mai devreme.

De precizat și că plantele cârnite nu vor mai crește și vor produce doar tomate din florescențele deja existente. Sfatul specialiștilor este ca procedura de grăbire a coacerii să nu fie efectuată în toată grădina, ci doar la plantele care vă vor asigura primele roșii timpurii.

Sursa: agrointel.ro