Home » Noutăţi. Новости » InSun 222 CLP – Hibrid de floarea-soarelui semitardiv Clearfield® Plus cu o producție ridicată și stabilă
InSun 222 CLP – Hibrid de floarea-soarelui semitardiv Clearfield® Plus cu o producție ridicată și stabilă

InSun 222 CLP – Hibrid de floarea-soarelui semitardiv Clearfield® Plus cu o producție ridicată și stabilă

Beneficii InSun 222 CLP

  • Producție de ulei ridicată și stabilă
  • Toleranță genetică ridicată la orobanche (A → G)
  • Hibrid viguros cu creștere rapidă
  • Toleranță bună la Verticillium, Sclerotinia, Macrophomina si Phomopsis
  • Control puternic și flexibil al buruienilor prin utilizarea erbicidului Pulsar® Plus

De ce InSun 222 CLP?

InSun 222 CLP este un hibrid de nouă generație din portofoliul de semințe de floarea-soarelui pus la dispoziție de compania BASF. Este un hibrid de tip Clearfield® Plus, tolerant la erbicidul Pulsar® Plus. InSun 222 CLP este destinat cultivatorilor de floarea-soarelui în sistem intensiv care au nevoie de performanțe stabile și producții ridicate indiferent de situația de cultivare.

Este un hibrid viguros, cu creștere rapidă primăvara, cu potențialul de a asigura o producție ridicată de ulei. În același timp, oferă o toleranță ridicată la cădere. Acest hibrid de floarea-soarelui are o talie mediu înaltă și bună vigoare timpurie.

Hibridul de floarea-soarelui InSun 222 CLP vine cu beneficiul unei serii excelente de toleranțe genetice ridicate, atât la Orobanche, rasele A → G, cât și la bolile specifice precum: Macrophomina, Phomopsis, Verticilium. De asemenea, oferă o bună toleranță genetică la Sclerotinia, Alternaria și Puccinia.

Pentru cultivarea pe soluri fertile recomandăm o densitate între 60.000 – 65.000 de boabe germinabile la hectar. Pentru solurile sărace, cu umiditate scăzută, recomandăm o densitate între 55.000 – 60.000 de boabe germinabile la hectar.

InSun 222 CLP este un hibrid de floarea-soarelui Clearfield® Plus, beneficiind de avantajul unui puternic și flexibil control al buruienilor. Acest control se obține prin utilizarea erbicidului Pulsar® Plus. Doza de aplicare a acestui erbicid se poate adapta în funcție de stadiul de dezvoltare a buruienilor, gradul de infestare și, bineînțeles, de prezența unor buruieni greu de combătut. În plus, sistemul de producție la floarea-soarelui Clearfield® Plus permite cultivatorilor o combatere robustă și de încredere a buruienilor în postemergență.

Profilul hibridului de floarea-soarelui InSun 222 CLP

insun_222_caracteristici_1540x866

insun_222_toleranta-boli_1540x866

Recomandări agronomice

InSun 222 CLP este un hibrid de floarea-soarelui de tip Clearfield® Plus, tolerant la erbicidul Pulsar® Plus. Acest hibrid a fost intens testat în cadrul programului BASF de calificare a hibrizilor pentru sistemul de producție Clearfield® Plus. De aceea, folosirea altor erbicide din grupa B HRAC, care nu au fost testate de BASF în cadrul acestui program de calificare, se face exclusiv pe riscul fermierului. Cultivatorul care alege să utilizeze alte erbicide netestate își va asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube aduse culturii. De asemenea, atragem atenția că aplicarea unor erbicide netestate poate duce chiar și la compromiterea totală a culturii de floarea-soarelui.

insun_222_densitate_1540x866

Urmează recomandările BASF Agricultural Solutions și bunele practici de folosire a sistemului de producție Clearfield® Plus la floarea-soarelui, pentru a asigura o combatere foarte eficientă a buruienilor și pentru a te bucura mult timp de toate beneficiile acestui sistem.

Pentru informaţii suplimentare: 

Biroul de consultare BASF în Republica Moldova:

GSM: 0 691 37 703