Home » Noutăţi. Новости » Livezile de piersic și cais din Ucraina au fost puternic afectate de înghețuri. Se așteaptă prețuri mai mari la fructe
Livezile de piersic și cais din Ucraina au fost puternic afectate de înghețuri. Se așteaptă prețuri mai mari la fructe

Livezile de piersic și cais din Ucraina au fost puternic afectate de înghețuri. Se așteaptă prețuri mai mari la fructe

Distribuie articolul:

În urma înghețurilor tîrzii de primăvară de la începutul lunii aprilie au avut de suferit agricultorii din Ucraina. Potrivit fermierilor din regiunea Odesa, înghețurile de la începutul lunii aprilie au afectat livezile înflorite de sîmburoase, ceea ce va avea un impact negativ asupra recoltei, scrie East-fruit.

Pomicultorii, relatează că în primăvara curentă, caisele și alte specii de sîmburoase (piersici, cireșe și chiar unele soiuri de prune) au înflorit mai devreme decît de obicei, datorită temperaturilor ridicate din luna martie. Însă de la începutul lunii aprilie pînă în prezent, au fost înregistrate înghețuri de pînă la minus 6-7 grade Celsius. Iar pomicultorii din regiune nu dispun de sistemul anti-îngheț în livezi. În plus, vremea rece a împiedicat polenizarea florilor, respectiv calitatea și cantitatea recoltei va fi afectată.

Potrivit pomicultorilor din regiunea Odesa, cel mai mult au fost afectați pomii de cais. Agricultorii susțin că prețurile pentru piersici și caise ucrainene în 2019 vor fi ridicate, deoarece oferta va scădea semnificativ.

Regiunea Odesa este unul dintre principalii producători de fructe din Ucraina. Astfel, se așteaptă creșterea importurile de caise proaspete din Turcia, Spania și Uzbekistan. Pomii de cireș au fost mai puțin afectați. În regiunea Zaporijie, specializată în producerea cireșelor, temperaturile au fost puțin mai înalte, astfel este prognozată o recoltă bună.

Distribuie articolul: