Home » Noutăţi. Новости » Pregătirea corectă a soluției de lucru pentru efectuarea tratamentelor fitosanitare
Pregătirea corectă a soluției de lucru pentru efectuarea tratamentelor fitosanitare

Pregătirea corectă a soluției de lucru pentru efectuarea tratamentelor fitosanitare

Distribuie articolul:

Reguli generale pentru prepararea soluției

Când se prepară soluția de lucru, trebuie respectată ordinea operațiunilor, și anume: mai întâi, rezervorul echipamentului de stropit trebuie spălat bine de resturile preparatului care a fost folosit anterior, apoi umplut cu apă pe 1/3 volum, sau pe jumătate. Apoi se adaugă cantitatea necesară de preparat, se pornește agitatorul și în timpul lucrului său continuu, se adaugă apă la volumul total al rezervorului.

Nerespectarea acestei reguli (adesea sunt constatate cazuri când preparatul este turnat într-un rezervor deja umplut) duce la o distribuție neuniformă a preparatului în rezervorul stropitorii, ceea ce determină un efect mozaic al funcționării preparatului la etapele inițiale ale stropirii.

O altă acțiune, nu mai puțin importantă, este amestecarea apei din rezervor timp de 15-20 minute după adăugarea în ea a preparatului pentru o distribuție uniformă în soluția de lucru. Există o opinie că preparatul este distribuit foarte rapid și uniform atunci când mixerul este pornit sau când apa este adăugată în rezervor până la volumul total. Aceasta este o concepție greșită.

Ordinea standard și etapele de introducere în amestec a produselor

Reușita unui tratament depinde cum realizăm amestecul de produse chimice la prepararea soluției de stropit direct în rezervorul echipamentului de stropit.

Ordinea de amestec a produselor:

  1. Apa ½-3/4 din volumul planificat;
  2. Adăugați agent de tamponare/neutralizare sau antispumant în caz de necesitate;
  3. Îngrășăminte, microelemente;
  4. Produse solide, pulverulente (WG, WP, SG, SP);
  5. Produse pe bază de apă (SC, CS, SL);
  6. Produse pe bază de emulsie (SE, EW, EO, EC, DC, OD, ME);
  7. Apă pentru necesarul final;
  8. Adjuvanți și alte substanțe similare.

Adăugarea următorului component în rezervorul stropitorii trebuie efectuată numai după o amestecare calitativă a celei anterioare. În cazul, preparatelor ce au formulare solidă, sunt adăugate în rezervor numai sub forma unei soluții preparate anterior într-un recipient separat de cel al soluției de bază.

Important: La prepararea soluției de lucru, sistemul de agitare trebuie să funcționeze încă de la începutul preparării amestecului, cât și în timpul deplasării stropitorii până în câmp și în timpul stropirii câmpurilor!

Distribuie articolul: