Home » Noutăţi. Новости » Premieră: struguri moldovenești exportați în Emiratele Arabe Unite!
Premieră: struguri moldovenești exportați în Emiratele Arabe Unite!

Premieră: struguri moldovenești exportați în Emiratele Arabe Unite!

Distribuie articolul:

Un grup de producători de la Costești, Ialoveni au reușit să livreze, în luna ianuarie, 18 tone de struguri pe piața Emiratelor Arabe Unite. Contactele au fost stabilite în cadrul expoziției World of Perishables, Dubai, la care a participat și Asociația Moldova Fruct alături de membrii săi.

Strugurii au parcurs calea maritimă spre Dubai timp de 25 de zile și au ajuns la destinație în stare perfectă.

„Am participat la expoziția din Emiratele Arabe de 3 ori. Acolo am reușit să stabilim anumite relații cu potențiali cumpărători și am exportat un container de struguri pentru probă. Strugurii urmează a fi distribuiți în magazine, în piețe. Așteptăm părerea consumatorului de pe această piață. Dacă strugurii vor fi apreciați, la toamnă vom livra cantități mai mari”, a declarat Iurie Bivol, manager al cooperativei FructBioImpex.

Producătorii de la Costeși sunt orientați spre diversificarea piețelor. În acest sezon, au exportat 400 tone de struguri spre Polonia, cantități mai mici au luat calea spre Mongolia, Iraq.

Directorul Asociației Moldova Fruct, Iurie Fală declară că în anul 2017 în Republica Moldova au fost produse 110 mii tone struguri de masă. 80 la sută din strugurii produși au fost exportați spre țări cum ar fi: Federația Rusă, România, Belarus, Iraq, Polonia, Letonia.

În anul 2014, Uniunea Europeană a oferit o cotă anuală de 10 mii tone pentru strugurii de masă produși în Moldova. Această cotă a fost utilizată pe deplin în anii 2015, 2016 și 2017 de exportatorii moldoveni.

Distribuie articolul: