Home » Noutăţi. Новости » 5 metode inedite de a cultiva roşiile în grădină
5 metode inedite de a cultiva roşiile în grădină
Sursă foto: www.agrointel.ro

5 metode inedite de a cultiva roşiile în grădină

Distribuie articolul:

Continuăm şirul de materiale care conţin sfaturi despre cum îţi poţi transforma într-o grădină verde şi roditoare balconul, pervazul sau parcela de pământ de lângă casă. De această dată, vezi ce trebuie să faci ca să cultivi roşii în condiţiile unui spaţiu foarte mic. 

Nelipsite din orice gradină, roşiile sunt legume uşor de cultivat. Iată cum le poţi cultiva astfel încât să te bucuri de o gradină frumoasă şi, în acelaşi timp, să obţii o recoltă bogată! 

cultivare-rosii-1

Pe suporturi din lemn

La două-trei săptămâni după ce ai sădit răsadul de roşii, poţi să amenajezi suportul din lemn pe care acestea se vor întinde. Planta nu trebuie lăsată să crească direct pe sol, căci poate să putrezească.

Cel mai bine este să amenajezi panouri sub formă de cutii, din scânduri înguste confecţionate din lemn de stejar. Înălţimea acestora trebuie să fie de aproximativ un metru. Totodată, ai grijă ca scândurile să fie înfipte la o adâncime de 20-30 de centimetri în pământ, ca să reziste la vânt.

cultivare-rosii-2

În ghivece suspendate, doar pentru soiuri pitice

Roşiile din soiurile pitice pot fi cultivate în ghivece suspendate, pe care le poţi pune în mai multe locuri ale curţii: fie în grădină, într-un copac cu crengi solide, fie pe terasă, în balcon, sau atârnate de o grindă, la intrarea în casă.

Potrivite pentru ghivecele care atârnă sunt tomatele din soiul Tumbler Hybrid, dar şi gustoasele roşii cherry.

rosii araci

Pe araci

Soiurile de roşii căţărătoare pot fi cultivate şi pe araci. Sădeşte răsadurile la distanţe de aproximativ 30 de centimetri, apoi înfige câte un arac, înalt de aproximativ 1-2 metri, lângă fiecare plantă.

Roşiile se vor „căţăra” pe arac, iar după ce vor ajunge la maturitate, vor arăta exact ca un gard viu. Sunt ideal de plantat de-a lungul unei alei din grădină. Ai grijă să alegi locuri luminoase şi să le uzi regulat.

cultivare-rosii-4

În ghivece mari, viu colorate

O cale de a adaugă o pată de culoare grădinii tale este să cultivi roşiile în ghivece supradimensionate, intens colorate. Sunt ideale mai ales pentru terase şi balcoane, însă le poţi aşeza şi în grădină. Soiurile pitice sunt cele mai potrivite pentru ghivece.

Ca să dea roade bogate, îndepartează lăstarii care nu au inflorescenţe, lucru valabil la toate soiurile de roşii cultivate în grădină.

cultivare-rosii-5

Pe panouri din metal

O altă modalitate de a le crea condiţii ideale roşiilor din soiurile căţărătoare sunt panourile confecţionate din metal. Le poţi monta pe un rând, la distanţă de aproximativ 20 de centimetri.

Plantează seminţele de roşii sau răsadurile lângă panouri, astfel încât planta sa îşi poate „întinde” ramurile pe acestea.

Distribuie articolul: