Home » Noutăţi. Новости » Premieră: vinurile moldoveneşti vor ajunge în Australia
Premieră: vinurile moldoveneşti vor ajunge în Australia

Premieră: vinurile moldoveneşti vor ajunge în Australia

Distribuie articolul:

După ce Federaţia Rusă a introdus un nou embargou la vinurile moldoveneşti, vinificatorii din Republica Moldova încearcă să cucerească noi pieţe de desfacere.
“Asconi”, companie vinicolă autohtonă, a reuşit să stabilească relaţii comerciale cu un importator de vinuri din Australia. Conducerea companiei vinicole susţine că această realizare a fost obţinută cu greu.

Andrei Sîrbu, manager de top din cadrul “Asconi”, a menţionat:
– Este o încercare pentru noi să pătrundem pe pieţe noi, netradiţionale pentru Republica Moldova, aşa cum s-a întâmplat cu piaţa Japoniei. În sfârşit, avem o comandă în Australia. Încercările vinificatorilor noştri de a exporta vinuri pe pieţele din Italia sau Franţa nu au nici un sens. Sunt două ţări cu tradiţii în producerea vinului şi cu pieţe bine formate. E prestigios să exporţi în aceste ţări, însă noi trebuie să ne concentrăm eforturile pentru a pătrunde pe pieţele din Germania sau Anglia, care sunt mult mai accesibile pentru noi.
Totuşi, pe lângă această realizare, directorul companiei respective declară că există multe impedimente pentru a stabili parteneriate comerciale.

Andrei Sîrbu, "Asconi"

Andrei Sîrbu, „Asconi”

Andrei Sîrbu mai susţine că Republica Moldova nu este prea cunoscută pe plan internaţional:
– Este foarte complicat să le explicăm, mai întâi, unde ne aflăm şi abia după aceasta, încercăm să-i convingem pe potenţialii cumpărători că noi avem un produs bun.
Australia este unul din cei mai mari exportatori de vinuri din lume. Astfel, primul export realizat în această ţară reprezintă un succes remarcabil pentru vinificatorii din Republica Moldova.
Menţionăm că producătorii moldoveni au reuşit, în ultimii anii, să se extindă şi pe pieţele din SUA şi Asia. Recent, unii vinificatori au început să opereze exporturi şi în ţările din Africa.

Notă: Compania de vinuri “Asconi” a fost desemnată drept cea mai bună companie vinicolă a anului 2015. “Asconi” a fost infiinţată în anul 1994. În prezent, aceasta deţine peste 400 de ha de viţă de vie. Printre soiurile cultivate sunt Merlot, Cabernet-Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Muscat Ottonel. Astăzi, vinurile “Asconi” se vând în Cehia, Polonia, Lituania, Israel, SUA şi chiar în unele ţări din Africa.

Distribuie articolul: