Home » Eveniment. События » Producătorii moldoveni de fructe participă la cea mai mare expoziție din UE
Producătorii moldoveni de fructe participă la cea mai mare expoziție din UE

Producătorii moldoveni de fructe participă la cea mai mare expoziție din UE

Distribuie articolul:

16 producători și exportatori de fructe, membri ai Asociației Moldova Fruct, îi surprind în aceste zile pe comercianții din întreaga lume, prezenți la Expoziția Fruit Logistica din Berlin, Germania, cu mere, struguri de masă și prune uscate de înaltă calitate. Totodată, producătorii moldoveni își prezentă ofertele de prune, cireșe și caise pentru sezonul care vine.

Prezența producătorilor moldoveni la cea mai mare expoziție specializată din Europa, a devenit tradițională, permițându-le să stabilească parteneriate comerciale cu importatori din întreaga lume și să-și reorienteze exporturile de fructe atât pe noi piețe europene, cât și din Orientul Mijlociu.

„Drept urmare a provocărilor actuale, obiectivul nostru strategic de a poziționa Republica Moldova ca țară cu livezi și infrastructură post-recoltare moderne și ca furnizor de fructe proaspete de înaltă calitate, se lărgește. Astfel, ne propunem să preluăm cele mai bune practici internaționale de adaptare la schimbările rapide și sperăm să identificăm soluțiile optime de logistică, să stabilim noi parteneriate, precum și să setăm obiectivele pentru următorul sezon cu clienții”, a delarat Iurie Fală, directorul executiv al Asociației Moldova Fruct.

Fruit Logistica din Berlin se desfășoară în perioada 8-10 februarie și este considerată cea mai mare expoziție specializată din Europa.

Anul trecut, Expoziția Fruit Logistica a găzduit aproape 42 600 de expozanți și vizitatori din peste 130 de țări.

Distribuie articolul: