Home » Noutăţi. Новости » Rusia a anulat sancţiunile impuse exportatorilor de tomate din Turcia
Rusia a anulat sancţiunile impuse exportatorilor de tomate din Turcia

Rusia a anulat sancţiunile impuse exportatorilor de tomate din Turcia

Distribuie articolul:

După mai bine de doi ani, Rusia a ridicat complet sancţiunile privind importurile de tomate din Turcia, a anunţat agenţia de stat Anadolu, citând Ministerul Economiei din Turcia.

Aceată decizie promite să deschidă calea pentru exportul general de legume şi fructe din Turcia în Rusia. Măsura a fost luată după o întâlnire între oficiali ai Ministerului Economiei din Turcia şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii din Rusia.

Un număr limitat de exportatori de tomate din Turcia fuseseră autorizaţi de Ministerul Agriculturii din Rusia să vândă produse în această ţară. În octombrie 2017, Rusia a impus, de asemenea, o cotă de 50.000 de tone pentru tomatele importate din Turcia.

În ianuarie 2016, după ce Turcia a doborît un avion de luptă rus care ar fi încălcat spaţiul său aerian, Rusia a interzis total importurile de fructe şi legume turceşti, inclusiv tomate, portocale, mere, caise, varză, broccoli, mandarine, pere, piersici, castraveţi, prune, căpşuni, ceapă şi păsări de curte, produse care făceau obiectul schimburilor comerciale dintre cele două state.

Distribuie articolul: