Home » Eveniment. События » Seminarele companiei BASF dedicate culturilor multianuale. Reportaj foto
Seminarele companiei BASF dedicate culturilor multianuale. Reportaj foto

Seminarele companiei BASF dedicate culturilor multianuale. Reportaj foto

Distribuie articolul:

Recent, Biroul de consultare BASF din Republica Moldova a organizat la Edineț și Soroca o serie de seminare cu tema “Protecția culturilor multianuale cu produsele BASF”, în cadrul cărora agricultorii au fost familiarizaţi cu ultimele tehnologii din domeniul protecţiei livezilor şi au luat cunoştinţă de cele mai noi produse din portofoliul companiei.

La început, Ivan Scutaru, șeful Biroului de Consultare BASF din Republica Moldova, le-a mulțumit celor prezenți pentru disponibilitatea de a participa la seminarele tematice, iar apoi a prezentat noul fungicid al companiei BASF – Sercadis® Plus, un fungicid pentru combaterea rapănului și făinării în livezile de mere.

seminar-edinet13

Sercadis® Plus este un fungicid unic pe piață, care are în componența sa două substanțe active: fluxapyroxad (Xemium) și difenoconazol. Datorită substanțelor active și formulării inovatoare, Sercadis® Plus se distribuie prin plantă atît translaminar, cît și sistemic. Aceasta permite ca produsul să aibă acțiune curativă asupra bolilor – pînă la 120 de ore din momentul infectării.

Începînd cu anul viitor, Sercadis® Plus va fi înregistrat pentru combaterea bolilor la păr și prun și pentru combaterea bolilor la legume.

În continuare, invitatul special din Ucraina, doctorul în științe agricole Elena Stranișevskaia, a vorbit celor prezenți despre specificul dezvoltării organismelor dăunătoare și a bolilor în livezile de sămînțoase și sîmburoase.

seminar-edinet1

Ulterior, Ștefan Marandici, consultant tehnic BASF culturi multianuale,  a făcut o prezentare a regulatorului de creștere Regalis® Plus – pentru cultura mărului, a insecticidului Nomolt® și fungicidului Signum®.

seminar-edinet17

La finalul seminarului, agricultorii au adresat întrebări vorbitorilor, atît despre produsele prezentate, cît și despre diferite situații cu care se ciocnesc pe parcursul anului agricol.

De mai mulți ani lucrez cu produsele BASF și am rezultate foarte bune. Sunt producător de fructe și mă interesează produsele care se utilizează în protecția livezilor. Respectiv, particip la toate seminarele organizate de concernul german. În cadrul acestor seminare, sunt prezentate noi produse și tehnologii agricole actualizate, mereu aflu ceva nou. Or, pomicultura este în continuă schimbare: apar noi boli și dăunători, crește rezistența lor, de aceea este absolut necesar de a fi curent cu ultimele noutăți din domeniul protecției plantelor, pentru a putea lua decizii corecte în timpul anului agricol și a obține o recoltă înaltă și calitativă.  

Mi-a plăcut mult prezentarea făcută de Elena Stranișevskaia, din care am aflat multe lucruri utile. 

(Mihai Țurcanu, gospodăria țărănească „Țurcanu Mihail” (raionul Florești)

seminar-edinet34

De mulți ani lucrez cu produsele BASF și am o părere foarte bună despre eficacitatea și  calitatea lor. Spre exemplu, anul trecut, am folosit fungicidul Signum® la prun și am avut rezultate excelente, deoarece am pus pruna la păstrare la frigider. În livada de măr am utilizat Tercel®, Delan® și alte produse BASF, care au demonstrat o eficacitate foarte înaltă.

Mi-a plăcut faptul că seminarul a fost interactiv și vorbitorii au comunicat cu sala, răspunzînd la toate întrebările adresate.

Vreau să le doresc tuturor celor care lucrează în agricultură să aibă un an bun, cu recolte înalte și calitative și un rezultat financiar pe măsură. 

(Constantin Cebotari, „Milen-Agro-Prim” SRL (s. Regina Maria, raionul Soroca)

seminar-edinet35

Fotografii de la seminare:

seminar-edinet2 seminar-edinet3 seminar-edinet4 seminar-edinet5 seminar-edinet6 seminar-edinet7 seminar-edinet8 seminar-edinet9 seminar-edinet10 seminar-edinet11 seminar-edinet12seminar-edinet14 seminar-edinet15 seminar-edinet16seminar-edinet18seminar-edinet20 seminar-edinet21 seminar-edinet22 seminar-edinet23 seminar-edinet24 seminar-edinet25 seminar-edinet26 seminar-edinet27 seminar-edinet28 seminar-edinet29 seminar-edinet30 seminar-edinet31 seminar-edinet32 seminar-edinet33seminar-edinet36 seminar-edinet37 seminar-edinet38 seminar-edinet39 seminar-edinet40

Distribuie articolul: