Home » Noutăţi. Новости » Cum să protejăm recolta de cireșe?
Cum să protejăm recolta de cireșe?

Cum să protejăm recolta de cireșe?

Distribuie articolul:

Condițiile climatice din ultima perioadă și precipitațiile care se așteaptă în următoarele zile vor favoriza apariția și dezvoltarea moniliozei sau putregaiului brun la cireșe.

Atenție: Atacul continuă și după recoltarea și depozitarea fructelor, fapt ce ar putea compromite o bună parte a cireșelor deja recoltate și depozitate.

Astfel pentru prevenirea și combaterea moniliozei la sâmburoase se recomandă un tratament cu Signum – un fungicid inovator cu o combinație unică de substanțe active cu moduri de acțiune diferite: boscalid şi piraclostrobin – cu norma de consum – 1,0 – 1,25 kg/ha.

Pentru informații suplimentare referitor la combaterea bolilor la cireș și alte sâmburoase, contactați:

Biroul de consultare BASF în Republica Moldova:

GSM: 0 691 37 703

În afară de dezvoltarea bolilor, precipitațiile din această perioadă favorizează și apariția altui fenomen neplăcut pentru fermieri – crăpatul fructelor, ceea ce duce la apariția bolilor și pierderea aspectului comercial al cireșelor, fapt ce cauzează pierderi imense fermierilor.

Pentru a evita crăpatul cireșelor, se recomandă aplicarea fertilizantului foliar inovativ SILVEST (cu norma de consum 1,5 – 3 l/ha).

SILVEST are o formulă specială care acționează atât la nivelul structural al fructelor, cât și asupra organelor vegetative ale plantei, întărind țesuturile și durata de viață.

Astfel, SILVEST, mărește rezistența la crăpare datorită întăririi peretelui celular al cireșelor și prelungește durata de păstrare a fructelor.

Pentru informații suplimentare referitor la aplicarea SILVEST, contactați:

“Sanctum AG” SRL

GSM: 0 693 21 230

P.S. Recomandările de mai sus sunt valabile și pentru alte specii de sâmburoase: vișin, cais, piersic și prun. 

monilia-cires1 monilia-cires2 monilia-cires3cirese-crapate1 cirese-crapate2

Distribuie articolul: