Home » Noutăţi. Новости » Cum să protejăm recolta de cireșe?
Cum să protejăm recolta de cireșe?

Cum să protejăm recolta de cireșe?

Distribuie articolul:

Condițiile climatice din ultima perioadă și precipitațiile au favorizat apariția și dezvoltarea moniliozei sau putregaiului brun la cireșe.

Atenție: Atacul continuă și după recoltarea și depozitarea fructelor, fapt ce ar putea compromite o bună parte a cireșelor deja recoltate și depozitate.

Astfel pentru prevenirea și combaterea moniliozei la sâmburoase se recomandă acum un tratament cu Signum – un fungicid inovator cu o combinație unică de substanțe active cu moduri de acțiune diferite: boscalid şi piraclostrobin – cu norma de consum – 1,0 – 1,25 kg/ha. Apoi efectuăm un tratament cu fungidul Revyona – cu norma de consum 1,7- 2,0 l/ha. Și în continuare alternăm aceste produse, în dependență de situația din livadă. Când începe coacerea fructelor, se efectuează o stropire cu fungicidul Cantus – 0,4 kg/ha, care în afară de combaterea bolilor fructului, vă va asigura și o bună păstrare a cireșelor deja după recoltare.

Pentru informații suplimentare referitor la combaterea bolilor la cireș și alte sâmburoase sau procurarea produselor de uz fito-sanitar, contactați:

Biroul de consultare BASF în Republica Moldova:

GSM: 0 691 37 703

În afară de boli, un alt fenomen negativ, des întâlnit, mai ales la soiurile timpurii de cireș este crăparea fructelor.

Crăparea cireșelor este un fenomen des întâlnit în țara noastră și aceasta din cauza că perioada de coacere a soiurilor timpurii coincide cu perioada în care se înregistrează un exces de umiditate.

O altă cauză ce poate duce la crăparea fructelor este și irigarea și nutriția în excesiv.

Pentru a evita crăpatul cireșelor, se recomandă aplicarea fertilizantului foliar inovativ SILVEST (cu norma de consum 1,5 – 3 l/ha).

SILVEST are o formulă specială care acționează atât la nivelul structural al fructelor, cât și asupra organelor vegetative ale plantei, întărind țesuturile și durata de viață.

Astfel, SILVEST, mărește rezistența la crăpare datorită întăririi peretelui celular al cireșelor și prelungește durata de păstrare a fructelor.

Pentru informații suplimentare referitor la aplicarea SILVEST și procurarea lui, contactați:

“Sanctum AG” SRL

GSM: 0 693 21 230

P.S. Recomandările de mai sus sunt valabile și pentru alte specii de sâmburoase: vișin, cais, piersic și prun. 

monilia-cires1 monilia-cires2 monilia-cires3cirese-crapate1 cirese-crapate2

Distribuie articolul: