Home » Externe. Мировые новости » Cea mai mare combină din lume a fost cumpărată de o fermă din judeţul Dolj
Cea mai mare combină din lume a fost cumpărată de o fermă din judeţul Dolj
Sursă foto: agrointel.ro

Cea mai mare combină din lume a fost cumpărată de o fermă din judeţul Dolj

Distribuie articolul:

New Holland CR 10.90 – cea mai puternică şi productivă combină – a fost cumpărată de o fermă din judeţul Dolj, România. Utilajul a reuşit să doboare recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de grâne recoltată în 8 ore.

CR 10.90 este vârful de gamă al celei mai noi generaţii de combine New Holland. Prezentată în premieră de AgroConcept la târgul AgriPlanta de anul acesta, combina deţine recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată într-un anumit interval de timp: 797,6 tone în mai puţin de opt ore, capacitatea de vârf fiind de 135 de tone/oră în condiţii reale de recoltare.

Prima cultură cu care noul proprietar va începe procesul de recoltare în România va fi cea de rapiţă, pentru care combina CR 10.90 este echipată cu cuţite verticale proiectate special pentru un produs dens cum este rapiţa şi care se montează foarte uşor şi rapid pe hederul Varifeed. Acţionate în mod independent, garantează o recoltare mai eficientă şi, implicit, o productivitate mai mare.

CR 10.90 este acţionată de motorul Cursor 16 al FTP Industrial, considerat cel mai bun motor al anului 2014 şi dotat cu tehnologie ECOBlue TM HI-eSCR pentru conformitate cu standardul Tier 4B. Acest tip de motor dezvoltă o putere maximă de 653 CP, iar sistemul de injecţie Common Rail, care foloseşte tehnologia deja amintită, ECOBlue TM asigură economii de combustibil de până la 10% şi reduce considerabil costurile de exploatare. Frecvenţa intervalelor de întreţinere la 600 de ore este, de asemenea, cea mai redusă de pe piaţă.

O reducere a costurilor de exploatare vine şi datorită noului sistem de şenile SmartTrax TM, proiectat pentru a diminua cu 57% presiunea exercitată asupra solului. Adăugarea de suspensii tip Terraglide TM face ca viteza de deplasare a combinei să ajungă la 40 km/h la un regim de doar 1.400 rot./min.: soluţia perfectă pentru fermierii care urmăresc creşterea productivităţii petrecând mai mult timp în câmp şi mai puţin timp în deplasare, aspect ce implică şi o reducere importantă la cantitatea de combustibil consumată.

Capacitatea buncărului de 14.500 l, viteza de descărcare de 142 l/s şi headerul de păioase Varifeed disponibil în lăţimi de lucru cuprinse între 7,32 şi 12,5 m sunt doar câteva alte caracteristici ce fac din CR 10.90 un utilaj agricol unic pe piaţă.

Iată combina New Holland CR 10.90 în premieră la AgriPlanta

Sursă: http://agrointel.ro 

Distribuie articolul: